·264 syf.····Okunma: 09 Eylül 2024 11:14 Bir kitap ile çizgi romanı karıştırsaydık sanırım bu kitap olurdu; Yıkıma Giden Adam. Öncelikle kitap çok güzel bir Cyberpunk örneği, bu konuyu bize fazlasıyla hissettiriyor. Zaten yazarımız Alfred Bester, Cyberpunk türünün en önemli temsilcilerinden birisidir. Yazdığı eserler genelde bu türün zirvesi kabul edilir.
Kitabın konusuna değinecek olursak, 24. yüzyılda artık insanların suç işleme oranları azalmış hatta cinayet denilen suç bile en son 70 yıl önce işlenmişti. Bunun sebebiyse Esper isimli bir insan grubunun yetenekleriydi. Bu insanlar telepatik yeteneklere sahip olup insanların zihinlerini okuyabiliyor ve onların işleyecekleri suçları önceden görebiliyorlardı. Tabii bu Esperlerin de seviyeleri var. 3. seviye olanlar çok daha kısıtlı bir okuma yapabiliyorken 1. seviyeler neredeyse her şeyi okuyabilirler.
Hikayemiz de bu konu üzerine başlıyor. Reich isimli bir adamın, tüm bu etkenlere rağmen, bir cinayet planı yapması üzerine. Çok fazla entrika, aksiyon ve gizem görüyoruz. Bazı kısımlarda dikkatli okumamız da gerekiyor kaçırabileceğimiz birkaç kısım var.
Kısacası kitap sürükleyici bir yazım stiline ve olay örgüsüne sahip. Yazım stilinde bazen Esperler'in zihnini de görüyoruz ve bu da bana yer yer çizgi roman okuyor hissi de vermedi değil. Eğer farklı bir şey denemek istiyorsanız ve Cyberpunk türüne ilginiz varsa, Yıkıma Giden Adam'a bir göz atın derim.