·72 syf.····Okunma: 09 Eylül 2024 11:03 Mitolojide var olan, kadını baştan yaratma öyküsünün baştan yorumlanması diyebiliriz. Herkesin anlayacağı şekilde söylemek gerekirse Pinokyo öyküsüne benzer cansız bir varlığın(heykel) hayat bulması konu alıyor. Öykümüz görünürde kısa olmasına rağmen sizi düşündüreceğinizden şüpheniz olmasın.
Yaratıcının ne kadar doyumsuz olabileceği, yaratılanın; hiçbir zaman kusursuz olmadığı, itaatsizliğin kaçınılmazlığından bahsediliyor.
Kitapta erkeğin zevki ve kadının boyun eğmesi gibi temalar ele alınıyor. Sapkın, hastalıklı düşünceleri olan bir erkek modeli çizilmiş. Bu düşünceleri üzerinde uygulayacağı " en mükemmel" kadını yaratmıştır.
Kitapta adından hiç bahsedilmeyen erkek modelimiz Galateia’yı sürekli gözlem altında tutar ve sadece cinsel dürtüleri tedavi etmede kullanır. Kadının tamamen nesneleştirir ve seks aletinden başka bir anlam yüklemeyen hastalıklı koca. O kadar ileri gider ki Galateia’ya uyguladığı şiddetin göstergesi olan vücut yaraları, morlukları için “Sen tuvallerin nadidesisin, aşkım” yorumunu yapar.
İçeriği hakkında daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Bu kadar bilginin Merakınızı uyandıracağı düşünerekten çok kısa bir öykü olmasına rağmen kadını ve kadın olmanın zorluğu, insan yaratıcı vasfıyla ne kadar kötüleşebileceğini anlayabileceğimiz güzel bir eser olmuş.