2024 160. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2024 16:31
Yedi Kilise - Selami Çınarcı "Yedi Kilise," hayatının dönüm noktasıyla yüzleşen genç bir kadın olan Adelya’nın hikayesini anlatıyor. Adelya,hayallerindeki üniversiteyi kazanmayı başarsa da,hiç istemediği bir şehir olan Van’a yerleşmek zorunda kalıyor.Üniversiteye gitme konusunda tereddüt yaşayan Adelya,kendini beklenmedik bir yolculuğun içinde buluyor. Adelya'nın hikayesi,yalnızlık ve belirsizlikle başlıyor.Yeni çevresine uyum sağlamakta zorlanırken,kendini kapalı tutmaya çalışsa da hayat ona sürprizlerle dolu yeni kapılar açıyor.Kimseyle arkadaşlık kurmayı düşünmezken,arkadaşlarının hazırladığı beklenmedik bir doğum günü sürpriziyle tüm bakış açısı değişiyor.Özellikle Taha ile gelişen dostluğu,Adelya’nın hayata ve üniversiteye olan yaklaşımını değiştirmeye başlıyor. Birlikte düzenledikleri okul gazetesinde yer almaları,Adelya'nın kendini ifade etme gücünü ve potansiyelini keşfetmesine olanak tanıyor.Başlarda tereddütle yaklaştığı bu macera,onu başarılı bir gazeteci olma yolunda ilerletiyor.Adelya,hem kendini hem de çevresindeki dünyayı daha iyi anlamaya başlarken,Van'ın başta düşündüğü gibi bir yer olmadığını keşfediyor. "Yedi Kilise," hayaller,kararsızlıklar,dostluk ve kendini keşfetme yolculuğunu samimi bir dille anlatıyor.Adelya’nın karakter gelişimi,okuyucuyu kendi iç yolculuğuna davet ediyor ve bazen en istemediğimiz deneyimlerin bile bizi beklenmedik şekillerde büyütebileceğini gösteriyor.Bu kitap,hayata farklı açılardan bakmayı ve bazen kaderin bizi beklenmedik yerlere götürse bile bunun bize sunabileceği fırsatları değerlendirmeyi öğretiyor. Yazarın daha önce Tinsel Kopuş, Sınırın Sıfır Noktasında, Zirvelerin Ötesinde kitaplarını da severek okumuştum kesinlikle bu kalem ile tanışmadı iseniz en kısa zamanda tanışmalısınız. “Sence suya girmek için kıyıda bekleyen ama içindeki korkulardan dolayı suya bir türlü girme cesaretinde bulunmayan kişiyle,korkularını hiçe sayıp suya girme cesaretini gösteren kimsenin aldığı tat aynı mı?” “Hayatını hiçe saymayıp riskleri göze almayanlar asla hayatının değerini anlayamazlar”
Yedi KiliseSelami Çınarcı · Kitap Müptelası Yayınları · 202357 okunma