2024 12. kitabı
Bugün sizlerle Tanıştırmak İstediğim Kitap Nil’de Ölüm. Yazarımız Bizi kitap işe birlikte Mısır’a Nil’de Karnak tapınağına davet ediyor tabii Linet ve Şimon Doyle’nin düğününe. Linet çok zengin bir ailenin kızıdır ve yazıldığı dönemde en güçlü iş kadınlarından biridir. Simon ise Linet’in en yakın arkadaşı Jacqueline’nin en sevgilisi ardından Linet’in sevgilisi olmuştur. Yazarımız Bizi Nil nehrine Davet etmeden önce Linet’in ölüm tehditleri ile karşılar ve Devreye Hercule Poirot girer ve Linet’in yanında onu korumak için yer alır. Mısır’ın mavi damarı Nil nehrinde gezintiye çıkarkan bir el silah sesi duyulur ve birinin ölümü duyurulur acaba Antik Mısır kime mezar olmuştur. Yazarımız daha önce Karnak tapınağına gitmiş hatta Nil Nehrinde tekneyle gezintiye çıkmış İhtişamlı Mısır Manzarasında kitabı kurgulamış hatta Linet ile Simon ı uzaktan izlemiş bile . Kitabı yazarımız yazarken bizzat bağlamları ziyaret ettiği için kitabın mekanları ,kurgusu ve matematiği Muhteşem . Daha Güzel Günlerde Görüşmek Üzere 5/5
Nil'de ÖlümAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20245,5bin okunma