İnsanların zihinlerini okuyabilmek nasıl olurdu? Her gün sokaktan onlarca insan geçiyorken onların düşüncesini bilmek veya sizin düşüncelerinizin başkalarınca bilinmesi... İnsanların ağzından çıkanlar düşündüklerinin çok ufak bir kısmıdır. Hepimiz istek ve arzularımızı, iyilik ve kötülülerimizi zihnimizde saklarız ancak bu kitabı okuyorsanız hayır saklayamıyorsunuz. Aslı Tohumcu tam olarak bu bilinmezliği aralıyor ve toplu taşıma kullanan insanların zihinlerini okuyup düşüncelerini bize bildiriyor.
Toplu taşımada kendisinden ümidi kesilmiş bir baba, kendi oğlunu öldürmüş bir katil, dini vazifelerini yerine getiren muhafazakar bir kadın, adliyedeki dosya teslimine yetişmeye çalışan bir avukat ve daha nicesi bu kitapta bizi karşılıyor. Kimisi geçim derdinde kimisi de kaybettiği aşkını geri kazanmanın.. Ha unutmadan kargaşanın içinde kendini var etmeye çalışan biri daha var: Şiir okuma yarışmasında birinciliği kovalayan 6.sınıf öğrencisi.. Peki siz her kesimden insanın olduğu bu hikayede biraz da onların hayatlarına girmeyi ve anlamayı istiyor musunuz?
100 sayfalık bir kitap sizleri bekliyor. Ben tek oturuşta bitirdim. Başta karakterler fazla olduğu için kafanızda oturtamayabilirsiniz ma sonrasında film gibi aktığından emin olabilirsiniz..
teşekkürler Aslı Tohumcu