2024 107. kitabı
Kitabın kapağına bakınca purolu görselli bir kitaptan 2. Dünya Savaşı’nı anlatacağı aklımın ucundan geçmezdi doğrusu... Genel anlamda benim beğendiğim bir kitap oldu. Ama bu kitaptan derinlemesine 2. Dünya Savaşı’nı beklemeyin hayal kırıklığı yaşarsınız. Yüzeysel kalmış. Filmi daha güzeldi. Normalde kitaplardaki anlatımı filmlerden daha çok severim ama bunda tam tersi oldu. Nazilerin bir şehrin tüm düzenini nasıl alaşağı ettiğini görebiliyor ve hissedebiliyorsunuz. Kitapta en çok hoşuma giden ise Franz ve annesinin mektuplaşmaları oldu. Mektupları okuyucunca 20. yüzyıl ortalarında aile ve insan ilişkilerin ne kadar samimi ve güzel olduğuna şahit oluyorsunuz. Günümüzde internetten dolayı artık bu tür bir samimiyet ortamı kalmadı. Freud ile Franz’ın arasındaki geçen bu diyaloğunu çok beğendim: “Benim geldiğim yerde insanlar odun işçiliğinden ve tatilcilerin ceplerinin nasıl boşaltılacağından anlarlar belki ama aşktan hiç mi hiç anlamazlar!” “Bu alışılmadık bir durum değil. Zira aşktan kimse bir şey anlamaz.” “Siz bile mi?” “Özellikle de ben!” “İyi ama o zaman neden insanlar sürekli ve her yerde aşık olurlar?” “Genç adam,” dedi Freud. Sonra durdu. “Balıklama atlaması için insanın suyu anlaması gerekmez!” Beklentinizi çok yüksek tutmamakla birlikte okuyabilirsiniz.
Tütüncü ÇırağıRobert Seethaler · Jaguar Kitap · 20211,711 okunma
1.356 Gösterim
Daha fazlasına tıklamalar 1 ajsjsj teşekkür ederim ne kadar kaliteli okuyucular var 🥱 Okuyup beğenseniz daha mutlu olurdum ya. 🙋🏻‍♀️