2024 82. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Kahraman Güler kaleminden Aşk Yeniden kitabının yorumu ile geldim Eylül ayının sıradaki kitabı 2023 yılı basımlı 199 sayfalık bir kitap.🩷 ♡Psikoloji türünde Klinik Psk. Dr. Kahraman Güler tarafından kaleme alınan, daha çok sohbet havası veren bir okuma ile üç bölümden oluşan kitapta Aşkın Psikodinamiği ve Nörobiyolojisi'ne de yer verilmiş. Kitaplığınızda mutlaka yer vermeniz gereken bir kitap. Kişiliğinizi öğrenme, partner seçiminde, yaşanacak ilişkilerde bizlere ışık olabilecek bir kitap. ♡ Yüzyıllardır en çok tartışılan konudur "aşk". Aşk kelimesi, Batı dillerinde "arzu, özlem, tatmin ve libido" gibi kavramları içerir. Aşk; samimiyet, yakınlık, sevgi, cinsellik, şefkat, bağlı olma, paylaşım yapabilme değildir. Aşk, yer yer hepsini barındıran ya da bunların hiçbirini barındırmayan bir duygu olabilir. Aşk, herkesin en iyi bildiği ancak kimsenin tanımlayamadığı güçlü ve derin bir duygudur. Aşk ve aşk hayatı aslında insan hayatının temel taşlarından biridir. Bu sebepledir ki, aşk dediğimiz şey bireysel, kişisel bir konudur. En sağlıklısı sınırları iyi çizilmiş bir yakınlık olacaktır. Aşkta insan ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşar. Bakış açısı, düşünce yapısı, algılama şekli ve hisleri partneri yeniden biçimlenir. ♡Peki insan kime âşık olur ? Kişinin kime aşık olduğunu belirleyen pek çok faktör var. Bunlar; coğrafi konum, duygusal olarak boşlukta olduğu dönemler, fiziksel çekim, zekaya yönelik çekim, dostluğu barındıran ilişkiler, aşkın önündeki engeller, karakter, dış görünüş, aile geçimlerinin benzerliği... Her bireyin ilk aşkı karşı cins olan ebeveynidir. Bu durum ise kişiyi hayat boyu ebeveynlerinin benzeri olan kişilerin arayışına iter. Hatta ebeveynlerin olumsuz özelliklerinin kişilerin eşlerinde de görülmesi oldukça rastlanan bir durumdur. ♡Geçmiş yaşam deneyimlerimizin bugün hayatımızda, iş yaşantımızda, kendimize, insanlara ve dünyaya bakışımızda olumsuzluklar yaratmasını erken dönem uyum bozan şema ile açıklanır. 18 adet erken dönem uyum bozan şema vardır. Bu şema kimyası partner seçimlerimize rehber olacaktır. ♡Kişilik bozuklukları, anormal duygu, düşünce ve davranışlarda süreklilik gösteren, kalıplaşmış düşünce tarzı ve tutumlarla seyreden ruhsal rahatsızlıklardır. Nedeni kalıtsal veya çevresel olabilir. ♡Kişilik bozuklukluğu hastalıkları nelerdir ? Kitabımızda oldukça derin ve ince bir şekilde işlenmiş ama bana sorarsanız tabi ki Narsist bireyler derim. Çünkü kendilerini ''en'' olarak görürler, sevme yetisiden ve empatiden yoksundurlar. Paranoid kişilerde bir o kadar uzak durulması gerekenlerden. Çünkü en zor kişiliktir. Şüpheci tutum, aşırı kıskançlık vardır. Bu bozuklukları sergileyen kişilerin davranışları sosyal açıdan zararlıdır. Ama bunu değiştirmek normale dönmek zor süreç olsa da başlanabilir. Değişimin dört aşaması vardır. Bunlardan ilki farkındalık, ikincisi değiştirmek istemek, üçüncüsü değişim için adım atmak, dördüncüsü ise bu adımları sürdürmek. ♡Peki aşk duygusu kalp ile mi yoksa beyin ile mi gerçekleşir ? Cevaplar sizden hadi yorumlara ‍ Yazarımızın kalemine sağlık🩷 Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Aşk YenidenKahraman Güler · Nemesis kitap · 202342 okunma