Kimi, Neden, Nasıl Severiz?

Aşk Yeniden

Kahraman Güler
Ocak 2023
Nemesis kitap
Sıralamalar

2024 82. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Kahraman Güler kaleminden Aşk Yeniden kitabının yorumu ile geldim Eylül ayının sıradaki kitabı 2023 yılı basımlı 199 sayfalık bir kitap.🩷 ♡Psikoloji türünde Klinik Psk. Dr. Kahraman Güler tarafından kaleme alınan, daha çok sohbet havası veren bir okuma ile üç bölümden oluşan kitapta Aşkın Psikodinamiği ve Nörobiyolojisi'ne de yer verilmiş. Kitaplığınızda mutlaka yer vermeniz gereken bir kitap. Kişiliğinizi öğrenme, partner seçiminde, yaşanacak ilişkilerde bizlere ışık olabilecek bir kitap. ♡ Yüzyıllardır en çok tartışılan konudur "aşk". Aşk kelimesi, Batı dillerinde "arzu, özlem, tatmin ve libido" gibi kavramları içerir. Aşk; samimiyet, yakınlık, sevgi, cinsellik, şefkat, bağlı olma, paylaşım yapabilme değildir. Aşk, yer yer hepsini barındıran ya da bunların hiçbirini barındırmayan bir duygu olabilir. Aşk, herkesin en iyi bildiği ancak kimsenin tanımlayamadığı güçlü ve derin bir duygudur. Aşk ve aşk hayatı aslında insan hayatının temel taşlarından biridir. Bu sebepledir ki, aşk dediğimiz şey bireysel, kişisel bir konudur. En sağlıklısı sınırları iyi çizilmiş bir yakınlık olacaktır. Aşkta insan ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşar. Bakış açısı, düşünce yapısı, algılama şekli ve hisleri partneri yeniden biçimlenir. ♡Peki insan kime âşık olur ? Kişinin kime aşık olduğunu belirleyen pek çok faktör var. Bunlar; coğrafi konum, duygusal olarak boşlukta olduğu dönemler, fiziksel çekim, zekaya yönelik çekim, dostluğu barındıran ilişkiler, aşkın önündeki engeller, karakter, dış görünüş, aile geçimlerinin benzerliği... Her bireyin ilk aşkı karşı cins olan ebeveynidir. Bu durum ise kişiyi hayat boyu ebeveynlerinin benzeri olan kişilerin arayışına iter. Hatta ebeveynlerin olumsuz özelliklerinin kişilerin eşlerinde de görülmesi oldukça rastlanan bir
2024 93. kitabı
Aşk Nedir? Kime Âşık Oluruz? Aşk üzerine kişisel gelişime ne dersiniz ? Hayatımızın atar damarlarından biri aşk , kaçınılmaz. Kimine göre yalan , kimine göre gerçek, kimine göre hayal, acı ,tatlı her yönüyle hayatımızın halkalarından biri Aşk ... Yazarımız bu konuya geniş bir yelpaze açarak , edilgen ve kontrollü bir biçimde okuyucusuna sunmuş. Aşkın ve aşık olma süreçlerinin belirleyicileri! Aşkı anlama yolculuğu çok eskilere dayanır. Pisikoloji bilimine gelene kadar felsefî ve edebî pek çok kaynak aşka ve aşk konusuna yer vermiştir. İşte bu Aşk Karmaşası felsefesinden metafiziğine , diyalektiğinden anatomisine , yaşam ilişkisinden psikolojisine kadar pek çok yaklaşımın ilgi alanına girmiştir. Yazarımız da bu ilgi alanlarından yola çıkarak, hastalarından örnekler sunarak, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine , yanlış ve doğrularıyla aşkı pisikodinamik perspektifinden ele almış. Yani bilimsel açıdan , duygusal açıdan ,genetik açıdan, tercihler veya yaptırımlar sonucu ortaya çıkan ilişkilerin temeline inip,süzgeçten geçirerek bizlere anlaşılır ve akıcı bir dille sunmuştur . Okuma tecrübenizde farkındalık yaratacak, Aşk etiketi altında, kendi kişiliğinize de çözümlemeler ve iğleşmeler sunan kendi farkınıza varmanızı sağlayacak ,hem keyif alarak okuyacağınız hemde faydasını göreceğiniz bir yol haritası. ««Sevmek baştan sona ona benzemektir. Ama yine de kendin gibi kalabilmektir. Gerçek sevginin öznesi de , sana kendin olma şansı veren ama kendi olmaktan da vazgeçmeyendir. »» Aşk ' ı bir de Klinik Psk. Dr. Kahraman Güler kaleminden dinleyelim derseniz , tavsiyemdir arkadaşlar #okuyun #fadiktavsiyesi
2024 78. kitabı
Aşksız yaşam olmaz, bu konuda sanırım hepimiz hemfikiriz. Peki bu iki kişilik ilişkide hayat arkadaşımızı ve ya partnerimizi seçerken nelere bakıyoruz? Neye olacak kalbimizin pır pır atışına demeyin hemen. Herkesin elbette önceliği bu olsa da aşkın da bir "şeması" olduğunu biliyor muydunuz? "Ben böyle bir adamla/kadınla evlenmedim." "İlk gün aşık olduğum kişi gibi davranmıyor." "Bu adam/kadın nasıl bir araya gelmişler böyle?" Yukarıdaki örnekleri çoğaltabiliriz. Peki neden zamanla böyle soruyoruz hiç düşündünüz mü? Bence çok düşünmeyin çünkü bizim için derin derin araştırıp Kahraman bey yazmış. Kimi neden, nasıl severiz sorusunun yanıtını bu kitapta bulabilirsiniz. Aşkın tanımı ile başlayıp kime aşık olduğumuza ve bence kitabın en vurucu yeri olan "Şema Kimyası" ile ilişkilere yönelik harika bir çalışma yapmış.Şema kimyasında kişilik yapıları ve aşk hayatında böyle kişilerin davranışları anlatılıyor. Bazı davranışları anlamdırmak için bence muazzam bir rehber niteliğinde. Kahraman beyin kendi hastalarından da örnekler vererek, hayatta karşılaşmış olma ihtimalinizin çok yüksek olduğu karmaşık ilişki modelleri ve özellikle sebepleri müthiş anlatılmış. Konu zaten herkese hitap edecek türden. Dili, içeriği ve anlatımı çok beğendim.Bu kitaptan, aşktan ziyade hayatın kendisi ile ilgili de çok şey öğreneceksiniz. Keyifli okumalar dilerim...
1000k
2025 5. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2025 10:55
"İnsan kime aşık olur ? Belki de cevabını en çok aradığımız sorulardan biridir bu. Kim bilir belki de hayatımızın önemli kısmını tıpkı insanın kendisi gibi devamlı değişen bir cevaba sahip bu harcarız..." Herkese selaaam Sizce aşk nedir ? Peki ya insan kime aşık olur? Bize benzeyeni mi severiz, yoksa tamamen zıttımız olan kişiye mi gider aşık oluruz? Sizler soruların cevaplarını düşünürken ben de sizlere adeta aşk üzerine bir başucu kitabı olan "Aşk Yeniden" kitabını anlatayım... Klinik Psikolog Dr. Kahraman Güler her açıdan aşkı kaleme almış. Aşk nedir ve kime aşık oluruz sorularının detaylı olarak irdelendiği kitapta aşkın ruh sağlığımıza etkilerini de anlatmış. Hayatımıza giren kişilerin kişilik özellikleriyle nasıl başa çıkmamız gerektiğinin ve kendimizle yeniden tanışmanın da yollarını kaleme almış. Romantik ilişkilerde ve insan ilişkilerinde sorun yaşayanlar, benlik bilincini geliştirmek isteyenler ve psikolojiye ilgi duyanlar kitabı gönül rahatlığıyla okuma listelerine ekleyebilirler...
2024 75. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2024 15:01
𝙀𝙣 𝙮𝙤ğ𝙪𝙣 𝙙𝙪𝙮𝙜𝙪𝙡𝙖𝙧ı 𝙗𝙚𝙨𝙡𝙚𝙙𝙞ğ𝙞𝙣𝙞𝙯 𝙥𝙖𝙧𝙩𝙣𝙚𝙧𝙞𝙣𝙞𝙯𝙞𝙣 𝙝𝙖𝙣𝙜𝙞 ö𝙯𝙚𝙡𝙡𝙞ğ𝙞 𝙙𝙞𝙠𝙠𝙖𝙩𝙞𝙣𝙞𝙯𝙞 ç𝙚𝙠𝙢𝙞ş𝙩𝙞? 𝙉𝙚𝙮𝙙𝙞 𝙨𝙞𝙯𝙞 𝙚𝙩𝙠𝙞𝙡𝙚𝙮𝙚𝙣 𝙤 ö𝙯𝙚𝙡𝙡𝙞𝙠? 𝘼𝙠𝙡ı𝙣ı𝙯𝙖 𝙙𝙖𝙝𝙖 ç𝙤𝙠 𝙛𝙞𝙯𝙞𝙠𝙨𝙚𝙡 ö𝙯𝙚𝙡𝙡𝙞𝙠𝙡𝙚𝙧 𝙢𝙞 𝙜𝙚𝙡𝙞𝙮𝙤𝙧 𝙮𝙤𝙠𝙨𝙖 𝙠𝙞ş𝙞𝙡𝙞𝙠 ö𝙯𝙚𝙡𝙡𝙞𝙠𝙡𝙚𝙧𝙞 𝙢𝙞? Merhaba, bugün sizlere Aşk Yeniden kitabının yorumu ile geldim Psikolojik türden ele alınmış olan bir eser olsa da kapağını açtığınızda aslında sizinle karşınızda konuşan, dertleşen biri varmış gibi hissedeceğiniz bir eser İlk olarak bize Aşk Nedir? diye sorgulatarak başlıyor kitabımız Kitaptan bir kısım bırakıyorum buraya: 𝒀ı𝒍𝒍𝒂𝒓𝒅ı𝒓, 𝒉𝒂𝒕𝒕𝒂 𝒚ü𝒛𝒚ı𝒍𝒍𝒂𝒓𝒅ı𝒓 𝒆𝒏 ç𝒐𝒌 𝒕𝒂𝒓𝒕ışı𝒍𝒂𝒏 𝒌𝒐𝒏𝒖𝒅𝒖𝒓 "𝒂ş𝒌". 𝑷𝒆𝒌 ç𝒐𝒌 𝒌𝒊𝒕𝒂𝒃𝒂, 𝒇𝒊𝒍𝒎𝒆, 𝒅𝒊𝒛𝒊𝒚𝒆, ş𝒊𝒊𝒓𝒆 𝒌𝒐𝒏𝒖 𝒐𝒍𝒂𝒏 𝒂ş𝒌 𝒖ğ𝒓𝒖𝒏𝒂 𝒌𝒊𝒎𝒊𝒏𝒊𝒏 𝒅𝒆𝒍𝒊𝒓𝒅𝒊ğ𝒋 𝒔ö𝒚𝒍𝒆𝒏𝒎𝒊ş, 𝒌𝒊𝒎𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊 𝒄𝒂𝒏ı𝒏𝒂 𝒌ı𝒍𝒎ış, 𝒌𝒊𝒎𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊 𝒃𝒂ş𝒌𝒂𝒔ı𝒏ı𝒏 𝒄𝒂𝒏ı𝒏𝒂 𝒌ı𝒚𝒎ış, 𝒌𝒊𝒎𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊 𝒗𝒂𝒓ı𝒏ı, 𝒚𝒐ğ𝒖𝒏𝒖, 𝒂𝒊𝒍𝒆𝒔𝒊𝒏𝒊 𝒃ı𝒓𝒂𝒌ı𝒑 𝒈𝒊𝒕𝒎𝒊ş𝒕𝒊𝒓. 𝑲𝒊𝒎𝒊 𝒊𝒍𝒌 𝒈ö𝒓üş𝒕𝒆 "𝒂ş𝒌" 𝒅𝒆𝒎𝒊ş𝒕𝒊𝒓 𝒃𝒖𝒏𝒂, 𝒌𝒊𝒎𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒂𝒚𝒍𝒂ş𝒕ı𝒌ç𝒂.𝑲𝒊𝒎𝒊𝒏𝒊𝒏 𝒆𝒏 𝒃ü𝒚ü𝒌 𝒂𝒓𝒛𝒖𝒔𝒖, 𝒌𝒊𝒎𝒊𝒏𝒊𝒏 𝒆𝒏 𝒃ü𝒚ü𝒌 𝒌𝒐𝒓𝒌𝒖𝒔𝒖 𝒐𝒍𝒎𝒖ş𝒕𝒖𝒓... Üç bölümden oluşan kitapta Aşkın Psikodinamiği ve Nörobiyolojisi de ele alınmış.. Aslında çocukluk dönemine de dayanan bir bulgu olduğunu öğreniyoruz. Bakıcı, ebeveyn etkisi de rol oynuyor deniliyor. Kendi danışanlarının hikayelerinin de yer aldığı, kişilik bozukluklarının da etkisini okuyoruz. Bu durumlarda nasıl davranılması, devam edilmesi, şemalarla da desteklenerek de anlatılmış 𝐁𝐮 𝐲ü𝐳𝐝𝐞𝐧 𝐝üşü𝐧ü𝐧 𝐛𝐚𝐤𝐚𝐥ı𝐦, 𝐛𝐢𝐫𝐢𝐧𝐢 𝐭ü𝐦 çı𝐩𝐥𝐚𝐤𝐥ığı𝐲𝐥𝐚, 𝐨𝐥𝐝𝐮𝐫𝐦𝐚𝐲𝐚 ç𝐚𝐥ış𝐦𝐚𝐝𝐚𝐧, 𝐮𝐦𝐦𝐚𝐝𝐚𝐧, 𝐝𝐞ğ𝐢ş𝐭𝐢𝐫𝐦𝐞𝐝𝐞𝐧, 𝐭𝐚𝐦 𝐝𝐚 𝐨𝐥𝐝𝐮ğ𝐮 𝐡𝐚𝐥𝐢𝐲𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐯𝐞𝐛𝐢𝐥𝐢𝐫 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐧𝐢𝐳? Kendinizi, duygularınızı sorgulayacak bir eser arıyorsanız bu esere bir şans verin derim Kitapla ve sevgiyle kalın
2024 78. kitabı
Kendini yok ederek var olmayı beklemek mantıksızdır... . . Zaman Aşkın düşmanıdır... . . İnsan kendine doğru bakmayı öğrenince çevresini de tanımaya başlıyor. İşte sevmeye de öyle başlar. Kendini göremeyen sevemez.... . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım Aşk... Tek hece , üç harf ... Ama kocaman!... Çünkü aşk , ne senle , ne sensiz dediğimiz , hayatımızın neredeyse tamamını ele geçiren bir duygu... Hem de tek kurşun atmadan... Hem de topsuz , tüfeksiz.. Bazen bir bakışla, bazen bir gülüşle... Peki, hayatımızın merkezinde olan bir olguyu nasıl olur da çoğumuz yanlış yaşarız Hiç düşündünüz mü? O zaman, şimdi düşünme, okuma ve öğrenme vakti... Kimi, neden, nasıl severiz? Cevaplarımızla , AŞK YENİDEN hayatımızda. Hazırsanız başlıyoruz . . Eserimiz Klinik Psikolog Doktor, Kahraman Güler kaleminden , bizlere rehber niteliğinde bir eser arkadaşlar. Kitabın kapağını araladığımızda, Aşk nedir? Sorusu karşılıyor bizleri... Tanımlar ve açıklamalar , farklı dillerde ve kültürlerde olmak üzere ayrıntılı bir şekilde ele alınmış. Evet diyorsunuz bu doğru... Aaa bu da doğru Sonrasında, aşk ne değildir diyerek devam ediyoruz. Belki de , kilit buradadır... Siz ne dersiniz? Sonrası mı? Sonrası Kime aşık olduğumuz sorusunun cevabı? İşte bu noktada, yapılan yanlışlar o kadar net bir şekilde karşımıza çıkıyor ki... İşte bu diyorsunuz... . . Benim en çok sevdiğim kısımlardan birisi de şema kimyası oldu arkadaşlar.. Şemaları tek tek inceleyerek, kendimizdeki ve partnerimizdeki eksiklikleri, yanlış giden şeyleri anlayabiliriz...Ve elbette değindiği kişilik tipleri de yolumuza ışık tutacak şekilde ele alınmış ki, Narsist Kişilik der susarım Bence en zoru onlarla mücadele etmek . Eeee tabi diğer kişiliklerle yaşaması da kolay değil ama ... Zorluk derecesi mühim . . . Veee finalde,
2024 35. kitabı
Aşk Yeniden Kimi, neden, nasıl severiz? Klinik Psk. Dr. Kahraman Güler 181 syf. Selam Aşk yüzyıllardır en çok tartışılan konulardan biridir. Bir çok filmlerde dizilerde aşk uğruna neler yapıldı izledik. Kitaplarda, şiirlerdeki her dizede mısralarda okuduk. Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, Romeo ile Juliet'tin hikayelerini hepimiz biliyoruz. Bunca yaşanmış aşk hikayeleri varken bizim yaşadığımız gerçekten aşk mı? Ya da aşk gerçekten var mı? Kalbimiz mi aşık olur yoksa beynimiz mi? Sahi Aşk nedir? Neden severiz? Sizler bu soruları düşünürken kitabın içeriğinden bahsedeyim biraz. Her bölümde o kadar değerli bilgiler öğrendim ki bir çok kısımda kendimi sorular sorarken buldum. Şemalı detaylı anlatımı ise kitabı oldukça netlik kazandırmış. Beni en çok etkileyen kısım diye ayrım yapamam çünkü bu imkansız. Her bölüm de farklı kişilik bozukluklarını okurken bu tür kişilerin ilişkileri ne denli etkilediğini detaylı inceleme şansı yakaladım. Tabiki bir diğer taraftan çevremde bu tür kişiler varmı diye süzgeçte geçirmeme sebep oldu ki iyiki de oldu. Kişilik bozuklukları ilişkileri ne kadar etkiliyor? Karşımızdakini neden nasıl severiz? Çocukluk travmaları partner seçiminde ne kadar etkili? Okurken bilmediğim bir çok şey öğrenirken, bildiğim ama detaylı bilmediğim bir çok şey öğrendim. Tüm detayları ile bilinçlenmemiz gereken konuların olduğu harika bir kitap bırakıyorum sizlere. Kitapla mutlu kalın.
2024 11. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2024 00:00
İnsanları tanımaya , kişilik oluşumları ve davranışları konusunda bilgi edinmeye yönelik ister roman ister öğretici tarzda olsun her türlü eseri okumayı seviyorum. Bu kitap; ara ara örnek olay ve kişilere yer verse de aslında tanımlayıcı, öğretici tarzda kaleme alınmış , işin uzmanı tarafından bilgiler aktarılırken yorum da katılmış , okuyucuyu sıkmamak adına gereksiz tekrarlardan kaçınılmış keyifli bir eserdi. Kişilik ya da kişilik bozuklukları tanımlanırken çevremde , ailemde , iş yaşamımda olan insanları da gözden geçirmedim değil.Ama daha çok ben bu tanımlamaların hangisinin içine girerim ve sevgili eşim hangi tanıma uyuyor onu irdeledim.Çünkü en nihayetinde ikili ilişkiler için yazılmış bir kitaptı. Aşkın sanılanın aksine kalple değil beyinle ilgili olduğunu, aslında hayatımıza aldığımız ve aşık olduğumuz insanları bizim değil de bilinçaltımızın seçtiğini öğrendim. "Kişiler , partner seçimlerini benliklerini baskılama yoluyla böldükleri parçalarını bulabilme amacı ile yaparlar ve bu bilinçli bir süreç değildir." Bireyin çocukluğu ve özellikle 0-3 yaş arasındaki gelişimi ve anne ile olan bağının ileride aşk hayatını da etkilediğini , aşkın belirleyicilerinin beynimizde gelişen değişimler , salgılanan hormonlar olduğunu , hiç bir aşkın sonsuza kadar sürmeyeceğini çünkü vücudun ve hormonların buna dayanamayacağını, aşkın yerini sevgiye bıraktığı yerde güvenli bir hayat başladığını öğrendim. Aşk üzerine çok şey söylenmiş, yazılıp çizilmiş ve bu devam edecektir.Ama şunu bilmek gerekir ki ; aşk bittiği yerde siz bitiyorsanız sorun büyüktür.Aşk , yaşamı anlamlı kılar ama "ilk" ve "en " olmamalıdır.İlişkilerde kendi alanın olması, eşinle aranda sınırlar olması çok önemlidir. "Aşk; kişilerin birbirlerinin içinde erimesi değil ; iki kişilik bir farklılığı
Aşk YenidenKahraman Güler · Nemesis kitap · 202342 okunma
AŞK YENİDEN Kimi, neden , nasıl severiz ? Selamlarrr... Sizlere bugün bir psikoloji kitabı ile geldim. Evet alanin da uzman olan kişiler tarafından yazılan kitapları okumam her zaman severim. Bu kitabı da severek okudum. Yıllardır hatta yüzyıllardır en çok tartışılan konudur "aşk" diye başlıyor yazarımız. Ahhh aşk diyoruz aşk üstüne neler neler yazılan yazılmaya devam eden aşk. Bu kitapta ne var derseniz; Kimi, neden , nasıl severiz ? Sorularına cevap bulacaksınız. Bence aşk herkese göre değişen bir şey yani bunu kişilerin ifade ediş şekilleri de tabi ki bambaşka olur. İlk olarak "aşk nedir ? " sorusunu geniş geniş anlatıyor yazarımız... Hatta detaylı ve şekiller ile de göstererek. Kliniğe gelen ve her ne sebeple olursa olsun destek alan kişilerin de illa ki duygusal ilişkilere çıktığını ilave etmeyi de ihmal etmiyor. Tabi iyi bir ilişki ve aşkın da geçmiş yaralar ve de yaşananlar üzerinde olan olumlu etkilerinin de altını çizmiş. Aşk ve aşk hayatının aslında insanlar için hayatın temel taşlarından biri olduğunu söylemiş ben buna katılıyorum. Ve aşkı seçen hayatımıza iyisi veya kötüsü mu olacak diye bilmeyerek alan bizler oluyoruz. Sonuçta bu bizim seçimimiz oluyor. Kime Aşık Oluruz? Şema Kimyası (ki en çok ilgimi çeken detaylar bu bölümde vardı danışanlarından da örnekler ile anlatılması harikaydı) Aşkın Psikodinamiği Aşkın Nörobiyolojisi Bölümlerinde de sizleri birbirinden güzel ve istifade edeceğiniz anlatımlar bekliyor. Bazen keşke okuduğumuz her şeyi her detayı yazabilsek diyoruz. Ama o zaman da okuyacak olanlar için hiçbir suprizi kalmıyor.
Puan vermedi
❥ ❥ ❥_ КᎥϮᕱᎵ ӇᕱККıภᎠᕱ _ ও AŞK YENİDEN ✘ KAHRAMAN GÜLER ও ❝...İdeal benliğe ulaşma yolunda partnerlerimiz,eksiklik duygumuzun tamamlanmasına olanak sağlayan nesnelerdir. #Aşk,bu bağlamda tamamlayıcıdır. Aşk,tam olmak,tüm olmak,bütün olmak arzusudur...❞ ❝...#İnsan,kendisine doğru bakmayı öğrenince çevresini de tanımaya başlıyor. İşte sevmeye de böyle başlar. Kendini göremeyen sevemez...❞ ❝...Bazen o kadar inanıyorum ki sevgiye,çok severek bir taşa bile şekil verebilirsiniz. #Sevgi, her şeyi değiştirebilir ve sevgi,herkesten her şeyi yaratabilir. Bu,sevgisizlik için de geçerlidir...❞ ❥ওওও Psikoloji, kişisel gelişim türündeki kitapları her zaman çok severek okudum. Kahraman Bey'in kitabı öyle itinalı işlenmiş ki.. Her sayfasiyla size sarılan bir kitap. Yazarımız öyle donanımlı ki.. Bilgi zenginliğini,donanımını kitabın her sayfasinda anlıyorum. Böyle değerli bir kalemi okumaktan büyük mutluluk duydum.. ❥ওওও İnsan ilişkilerinin anahtarı olan bir kitap. Başta kendinizi anlamanıza,yakinlasmaniza sonrasında çevrenizdekilerle sağlıklı bir ilişkinin yolunu sunuyor. Her birimizin insan iliskilerinde anlamlandiramadigi,sorguladığı yerler var. İşte o tüm cevaplar bu kitapta. Aşkın ruh sağlığımız üzerindeki tılsımlı etkisine adım adım yaklaşın. Toksik tüm ilişkilerizden siyrilin.. O cesaretli ilk adım için bu kitapla tanismalisiniz.. Sevgiyle tavsiye ederim : @nemesiskitap : Semra #engelsiz_okurrr #engelsizokurlaokuyoruz #aşkyeniden #kahramangüler #nemesiskitap
1000k

Kahraman GülerYazar · 0 kitap
Dr. Öğretim Üyesi ve terapist olan Kahraman Güler, lisans eğitimini Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini de Klinik Psikoloji üzerine yapmıştır. 2018 yılında yayın hayatına başlayan 46’lık Dergi’nin kurucusu, genel yayın yönetmenidir. Yayınladığı şiirleri ve deneme yazılarıyla da dergide aktif olarak yer almaktadır. Aynı zamanda PsikoTalk Programı’nın format yaratıcısı ve sunucusu olan Güler, düzenli aralıklarla bu formatta içerikler üretmeye devam etmektedir. Çocukluk ve ergenlik yıllarında kökenleri bulunan ve bireyin güncel yaşamını ve geleceğini etkileyen şemaların işlev bozucu etkisini ortadan kaldırmayı amaç edinen Şema Terapi ve travmatize edici yaşam deneyimlerine yönelik bilgiyi yeniden işleyerek yıkıcı etkisini hafifletmeyi merkezine alan EMDR ekolleri ile aktif olarak çalışmalar yapmakta, makaleler yazmakta, konu ile ilgili tez ve makale çalışmalarına danışmanlık yapmakta ve üniversitelerin Psikoloji bölümlerinde Yüksek Lisans ve Doktora seviyelerine Şema Terapi ve EMDR dersleri vermekte olan yazar, bu konular çerçevesinde klinik süpervizör olarak alana yeni terapistler de kazandırmaktadır. Günümüzde Bakırköy’de bulunan, kurucusu olduğu 5N1K Psikoakademi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde klinik görüşmelerini, çalışmalarını ve eğitimlerini aktif olarak sürdürmektedir. Halen Doğuş Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı ve Dr. Öğr. Üyesi olarak akademik hayatına devam etmektedir.