2024 8. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2024 19:22
Felsefeye meraklı olduğumu düşünüyorum ama hiç elime felsefi bir kitap alıp okumuşluğum yoktu. Bu kitabı da bir tavsiye üzerine değil, kitap dükkanında felsefe kategorisinde görüp ilgimi çektiği için ve yeni başlayacak biri olarak ağır gelmeyeceğini düşündüğüm için aldım. Gerçekten de güzel bir başlangıç oldu benim için. Ara sıra düşüncelerimi toparladığımda ya da kafamdaki problemi kendimce çözüme kavuşturduğumda zihnimde daha iyi yer etmesi için bir kenara yazdığım yazılara benzettim kitabı. Şimdi başka birinin benim gibi sorgulamalarını ve kendi cevaplarını okuyordum ve oldukça fazla ortak noktamız vardı. Tabi ki bunlardan daha fazla yeni fikir ve tespit ile karşılaştım ve daha çok felsefe ile ilgili kitap okumaya karar verdim. Kitabı okurken beni en çok etkileyen durumlardan birisi yazıldığı dönem ile benim yaşadığım dönem arasında tarih olarak neredeyse uçurum olmasına rağmen sorularımızın ve arayışlarımızın bu denli benzer olmasıydı. Okuduktan sonra kitabı rafa kaldıramadım, elimin altında tutmalıyım diye düşündüm zira ara sıra rastgele bir sayfa açıp okuduğumda bile bana önemli şeyleri hatırlatacağından eminim.
Kendime DüşüncelerMarcus Aurelius · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,9bin okunma