·104 syf.····Okunma: 12 Eylül 2024 12:23 Kitabın öncelikle kapağı daha sonra da adı ilgimi çekti. İlk başlarda yazarın birkaç düşüncesine katılmasam da sanırım manipüle edildim veya söyledikleri gerçekten doğru şeyler çünkü "hâlâ katılmadığım birçok nokta olsa da" kitabın içinde kendini tekrarlayan o düşünceler aslında düşünüp nasıl ifade edeceğimi bulamadığım düşüncelerdi ama dedim ya kendisini çok fazla tekrarlıyordu.
"Neden erkek düşmanlığı ile kadın düşmanlığı farklı şeylerdir?" Kitabın başından beri bu düşünce bir sağdan bir soldan bir üstten bir alttan işlenmiş ama yolun sonu aynı. Bu kadar uzatmaya bence gerek yoktu.
Yine farklı bir eleştirim de yazarın birkaç kısımda feminizmi feminaziye indirgemiş olması. Ha bazen kadınlar olarak buna mecbur kalıyoruz ve kesinlikle katıldığım noktalar var ama feminizm dediğimizde kadın ve erkeğin eşitliğinden bahsediyorsak bizim yükselmemiz için karşı cinsin yok olmasına gerek yok -benzer bir düşünce geçiyordu-
Bu kitabı okuduğum için mutlu hissediyorum. Bana birçok şey kattı ve kurgu kitaplarında ağlamazken bu kitapta işlenen şeylerin aklıma getirdiği olaylar benim ağlamama neden oldu.
Biz kadınlar, hep birlikte çok güzeliz ve çok güçlüyüz. İyi okumalar.