2024 28. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2024 23:37
Mirjam Pressler , Alman kadın roman yazarı ve çevirmendir. Roman yazarı ve çevirmen Mirjam Pressler 16 Ocak 2019'da 78 yaşında ölmüştür. Kitap Kitty adındaki bir kedinin hayatını anlatır. Kitty bir ev kedisidir. Sahibinin adı Emma Schwert olduğunu öğrenen Kitty için hayat daha yeni başlamıştır. Kitty sadece bir ablasının olduğunu bilmektedir. Emma ile mutlu mutlu yaşayan Kitty hayatını sorunsuz şekilde devam ettirmektedir. Emma kendine bir olay başına gelmesine ihtimal vererek Kitty'i hayata hazırlamaya başlamıştır. Bir gün Emma çok kötü öksürmeye başlamıştır. Bay Holbein telaşa kapılmış ve ambulansı aramıştır. Ardından Emma sedye ile ambulansa bindirilip götürülmüştür. Kitty artık tek başınadır ve hayatını idame ettirmek zorundadır. Kitty Bruno ve Flecki ile tanışmıştır. Sokakta kalan Kitty evsiz kalmıştır ve bir gün Anusch'un hamile olduğunu öğrenmiştir. Ve Kitty'de hamiledir ama yavrularına bir ev bulma macerası daha yeni başlamıştır. Kitap yazar tarafından akıcı bir dille yazılmıştır. Okumanızı tavsiye eder, kitaplı günler dilerim.
Selam, Ben KittyMirjam Pressler · Timaş Genç Yayınevi · 0102 okunma