HYUNAM -DONG KİTABEVİ
2024 3. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2024 08:37
Uzun zamandır inceleme yazmadığım için affınıza sığınarak inceleyeceğim. Spoiler verebilirim. Youngju’nun toplumun değer yargılarına yaşadığı hayattan çıkıp kendi yolunu çizmesi çok hoşuma gitti. Okulunu bitir,işini bul ve evlen. Bu aslında hepimize toplum tarafından dayatılan bir yaşam biçimi. Ancak insan gerçekten evlenmek için evlenmeli mi? Evlendiğin zaman hasta olduğunda seni hastaneye götürmek yerine hastaneye git diyerek seni bırakıp işe gidebilen biri eşin bile olsa seni seviyor mudur? Ya da canını bile isteye yakan bir insanla evli kalmanın bir manası var mı? Evlilik birlikte bir hayatı paylaşmak mı yoksa giderlerini bölüşen iki yabancının toplum baskına maruz kalmamak için aynı evde yaşaması mı? Youngju ve Jimi kendi yollarını çizerek mutsuzluğa bir son verdikleri için mutluyum. Youngju’nun annesiyle de işleri yoluna koymasını isterdim ama hayat sonuçta bu. İş konusuna gelirsek Youngju mutlu olacağı ve sevdiği işi çevresindeki insanlar sayesinde başardı. Minchul’un annesi o ruh halinden çıkmasını kolaylaştırdı diye düşünüyorum. (Onun sonradan birinin annesi olarak görmeyip kendi ismiyle gördüğümüz için mutluyum.Tek bir rol üstümüze yapışmamalı diye düşünüyorum.) Hepimizin iş çevresinde iyiler ve kötüler var, iş yoğunluğu herkesin çok olabiliyor. Youngju kadar şanslı olabilir miyiz? Yoksa Jungseo gibi kendimiz için stres atmak için yöntemler mi bulmamız gerekiyor? Kore’de bile hemşirelerin yurtdışına göç etmeleri ayrıca dikkatimi çekti. Meslek aynı olsa bile ortam değiştirerek mutlu olabilir miyiz? Minjun günümüzdeki bir çok kişinin temsili aslında. Ne kadar iyi bir öğrenci olursan ol, mezun olduktan sonra işsizsin. Mülakatlar her yerde sorun. O yüzden herkes kendine yeni bir kariyer kapısı ayarlamaya çalışıyor. Minjun ve Sungchul bunu başardı. Belki bizde başarabiliriz. Son olarak kitapların insan bedenlerine işlediğini bende düşünüyorum. Her zaman her kitabı detaylı bir şekilde hatırlayamıyoruz. Ancak bu kitaptaki her şeyi ileride hatırlayamasam bile test kısmını kullanacağımı söyleyebilirim. İyi günler :)
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,1bin okunma