"Hançer Yolu" , Zaman Çarkı serisinin 8. kitabın da; bu sefer büyük savaşlar ve güç mücadeleleriyle dolu bir döneme başlıyoruz. Rand al’Thor, Seanchan işgaline karşı Terkedilmişlerin tüm tehditlerine rağmen kendi planlarını yürütmeye çalışırken, hem fiziksel hem de zihinsel olarak zorlanmaya devam ediyor. Asha’man’larla ilişkisi ve giderek artan güvensizlik duygusu, onu yalnız bir lider haline getiriyor.Lews Therin ile iç çekişmeleri ve paranoyaları da artmaya devam ediyor...
Egwene al’Vere, Aes Sedailer arasında güç kazanmaya başlarken, Tar Valon üzerindeki hak iddiasını sağlamlaştırıyor. Ancak içerdeki entrikalar ve ona karşı çıkanlar, Egwene’nin liderliğini tehdit ediyor.
Nynaeve ve Elayne ise Ebou Dar'da gizemli ter’angreal’i bulma görevinde ilerliyor, fakat karşılaştıkları güçler ve beklemedikleri sürprizlerle karşılaşıyorlar..
Seanchan’ın yükselişi ve güç dengelerinin kayması, kitaptaki büyük savaşın habercisi gibi.
Robert Jordan'ın bu büyük fantezi dünyasında daha neler bizi bekliyor insan düşünemiyor ama bu masalsı dünya da heyecanla devamını bekliyor..Bakalım daha neler olacak bu kitapta Mat yoktu Umarım 9.kitapta onun maceralarına da yer verilir O zaman seriyi okumaya devam