·504 syf.····Okunma: 13 Eylül 2024 16:54 Allah'ım ne okudum ben!
artemismilenyum ne yaptın sen!
Soru işareti değil şaşırma tepkisi bu millet. Haydi size karşı dürüst olacağım.
İlk başta hiç ilerleyemedim, ne olduğunu kayrayamadım, kitabın ismini alan olayı konduramadım. Ha bir de tahmin ettiğim bir şeyler vardı ve olay oraya bir türlü gelmiyordu. Sürekli bir gizem sürekli bir sır ve bunlar çözülecekleri yerde başkalarıyla düğüm olmuşlardı. Anlayacağınız beynim error vermişti. Ta ki ergen kızımız Daisy ve kaçık anası Grace o melun köşe dönene kadar.
Grace'e ablasının eski kocasından bu ev miras kalmıştı ve Daisy kendini bildi bileli annesinin o eve sahip olduğunda her şeyin düzeleceğini iddia ettiği gibi olacağını sanıyordu. Bizim küçük enişte gibi değil bu enişte Peter efendi. Bir kesim iyi olduğunu söylerken küçük bir kesim ondan bahsetmek istemiyordu.
Sonra bir baktım ki meğer hikaye iki koldan anlatılıyor. Yıllar sonra Britney arkadaşı Jayden ile yaptıkları program için Daisy'nin geçmişini araştırıyorlardı. Ama burda evden çıkan cesetlerden bahsediliyor, Daisy suçlanıyordu. Beynim nasıl yanmasın ki? Tabii kitabın sonuna bakma gafletinde bulundum onu da yarı ortadan bakmışım iyice aklım gitti. Yeniden Daisy'e döndüğümüzde kızcağız annesinin ağzından kerpetenle laf alabildiği için başkalarından çare arıyordu ve annesi eve asla yalnız girmemesi gerektiğini söylüyordu.
Yaa öyle işte. Bi kere küçük zındık eniştenin gizemi neydi? Yav bu kız 16 yaşında 4 kişiyi nasıl öldürmüş? Hele ev! Evde ne oluyor ya hu Stephen King Rose Red Konağı gibi bir şeyler oluyor. Direk aklıma o geldi bu evin marifetlerini öğrenince.
Neyse ki çok güzel bir şekilde son buldu kitap. Bu arada fantastik değil. Korku romanıdır! Ayrıca psikolojik bazı şeyleri içeriğinden biraz rahatsız edici olabilir, tam olarak yetişkin diyemeyiz. Ama uyarmaktan fayda var.
O halde!
Epope, dehşet ve ibretle tavsiye eder!