Bir İhtimal Daha kitap yorumu:
2024 130. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2024 23:55
Yazarımız daha çok Dördüncü Kanat serisiyle adını duyurmuş olsa da ben Dördüncü Kanattan önce Bir İhtimal Daha’yı okumak istedim. Ve gerçekten oldukça etkileyiciydi. Yazılan her duyguyu hissedebildim kitabı okurken. Nate ve Izzy’nin hikayesi tek cümleyle ‘birbirlerinin mesleklerine duydukları saygıdan dolayı kavuşamayan aşıklar’ şeklinde ifade edilebilir. Kitabı okuyanlar anladı ;) Kitabın konusunu özetlersek Izzy bir gün bindiği uçakta yan koltuğunda oturan ve ilk uçak yolculuğunu yapan Nate ile tanışıyor. İçinde bulundukları uçak düştüğünde Izzy’i sakinleştiren ve kurtaran Nate. Aralarında daha o zamandan bir bağ oluşuyor. Kaza sonrasında tesadüfen bir bekarlığa veda partisinde karşılaştıklarında vakitleri oldukça kısıtlı çünkü Nate askeri görevlerde yer alıyor. Beraber gitmek istedikleri yerlerin listesini yaparak haftalar hatta aylar sürse bile bir şekilde bir araya geliyorlar. Daha sonrasında yıllar sonra Nate’in görev yaptığı Afganistan’a Izzy politikacı olarak gittiğinde Nate’in onun koruması olmasıyla asıl olaylar başlıyor. Kitapta bölümler hem Izzy hem de Nate’in ağzından anlatılıyor ve geçmiş zamana da gidiyoruz. Bu şekilde kurgu iyice oturmuştu diyebilirim. Ben karakterlerimizin arasındaki çekimi çok net hissettim. Ama sonda Izzy’e bir konuda hak veremedim. SPOİLER! Bence evlenme teklifini reddetmesi saçmaydı. Daha doğrusu buna ürettiği bahane saçmaydı. Spoiler Bitti! Kısacası askeri ve romantik kitapları seviyorsanız bu kitabı seveceksinizdir. Ama bol aksiyon istiyorsanız bu kitap size yetersiz gelir. Durağan bir ilerlemesi var çünkü. 1 puanı sonunun biraz oldu bitti’ye geldiğini düşündüğüm için kırdım. Çünkü ben 5 yıl sonra, 10 yıl sonra gibi ileri dönütleri çok sevmiyorum. Ayrıca kitap +18, arka kapakta da belirtilmiş. Benim severek okuduğum bir kitap oldu. (Bir de değinmeden geçemeyeceğim kitapta askeri terimler sıklıkla kullanılmasına rağmen çevirisi oldukça iyiydi. Bunun için de yayınevi ve çevirmene çok teşekkürler!) Bir İhtimal Daha Rebecca Yarros
Bir İhtimal DahaRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 2024780 okunma