2024 66. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2024 14:18
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Bugün sizlere 13 öykünün yer aldığı, son sayfasına kadar dolu dolu bir kitabın paylaşımı ile geldim. Her bir öyküde insanımıza dair bir hayat öyküsüne konuk oluyoruz. Mekanlar farklı, insanların eğitim seviyeleri, kültürleri, örfleri farklı. Bir öyküde doğunun ücra bir dağ köyüne Kelbayı Sona ile doğuma giderken, bir başka öyküde blgisayar mühendisi Duru ile Meis adasını geziyoruz. Bir öyküde yavrusunu bırakmak zorunda kalan Derya ile ayrılık tranvasını yaşıyoruz uçak yolculuğunda. İzza kızın isim öyküsü le önce yoğun bir kaygı sonrasında oh ne dedirten bir rahatlama ile tebessüm ediyoruz. İki öykü haricindekilerin ana karakteri kadın ve temaları kadına ait yaşamlar ve duygular. Bir öykü ise beni oldukça şaşırttı. Zira diğerlerinden farklı bir türde yazılmış bir kurgu olması sebebiyle. Evet o öykü bilimkurgu ve distopya esintiliydi. Neden olmasın? Öykülerdeki duyguları hissettim, kiminde heyecan, merak, kiminde yoğun üzüntü, kiminde çaresizlik, kiminde umudu yaşadım. Kitap bana oldukça empatik bir okuma sundu. Uzun romanlarda haliyle karakterleri daha iyi anlayıp içselleştirebiliyoruz okurken, bu kısa öykülerde ise pek mümkün olmuyor. Yazar kısa öykülerinde bunu başarmış, ayrıntıları bilmesem de olur, ben onu(karakterleri) anladım. Yazarımızın yıllar önce Dileyici isimli romanını okumuş ve çok etkilenmiştim. Şu günlerde aynı yazarın öyküleri ile de hemhal olmak beni mutlu etti. Keyifle okudum. Öykü seven sevmeyen tüm okur dostlarıma öneririm.
Bir Günlük KavuşmaFatma Bacara · 20234 okunma