2024 27. kitabı
Kitabın adını ve kapak resmini görünce, uzak doğu edebiyatını da sevdiğimden, beni kendisine çektiği için alıp hemen okuduğum bir kitap oldu Hyunam-Dong Kitabevi. Youngju okul, iş, evlilik gibi konularda her şeyi doğru yapmasına rağmen tükenmişlik hissine yakalandıktan sonra geçmiş yaşamını bir kenara bırakması ve Hyunam-Dong mahallesinde kitabevi açması ile başlıyor kitap. Dili sade, akıcı, gündelik olaylardan bahsediyor ancak bir şeyler anlatmak okura umut aşılamak gibi bir derdi de var yazarın. Kitaplarla dolu, iyi insanların buluştuğu, sıcacık, samimi, içten bir kitabevi burası. Burada karakterlerin hayatına dahil oluyoruz, Koredeki iş stresi, çalışma koşullarının uzunluğu ve yoğunluğu, bitmeyen mesailer, kayırılan kişiler, idari kısımdaki adaletsizlik, çalışanların tükenmişliği gibi bir çok konuyu da işliyor. Farklı coğrafyalarda olmamıza rağmen benzer sorunları görmek beni şaşırttı. Hayatın ve çalışmanın zorlukları, geçinmenin, başarısız ilişkilerin sonunda kitabevinde bir araya gelen, kitaplar çevresinde birleşen samimi, iyi insanların olduğu içimizi ısıtan sıcacık bir roman. Tavsiyemdir.
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,1bin okunma