Bu kitabı ilk okumaya başladığımda açıkçası sayfaları çevirmek oldukça zordu. Bende bu kitabın zamanı değil dedim ve bıraktım.Aradan zaman geçti. Bugünlerde tekrar okumaya başladım. Kitabı bitirdim ve şimdi bu kitabın okuduğum en iyi Jack London romanı olduğunu söyleyebilirim.
Bilimkurgu tarzında bir roman. İlk sayfalar insanı cezbetmesede eğer devam ederseniz harika bir kitap okuyacaksınız. Jack London'ın kitaplarında fazla ayrıntılı yazması, uzun betimlemeleri beni çok sıkıyordu. Aslında bu tarz ayrıntılı romanları severim ama Jack london da sayfalar arasında boğuluyordum . Bu kitap bana bu hissi çok az yaşattı diyebilirim. Reenkarnasyon ve Amerikan hapishane sistemi yoğun olarak işlediği konular arasında. Yani kısacası size bu kitabı tavsiye ederim.
SPOİLER
Kitap Darrell Standing'in akademisyen bir arkadaşını öldürüp bir mahkuma dönüşmesini, mahkum olduğu sıralarda asla haberi bile olmayan bir olayın baş şüphelisi konumuna gelişini ve sonucunda tecrit cezasına çarptırılışını, orada korkunç bir şey olan deli gömleği işkencesine maruz kalışını okuyarak başlıyoruz. Darrell, bu işkencenin yarattığı acıdan kurtulmak için tecritte onun gibi mahkum olan bir arkadaşından öğrendiği sıra dışı bir yöntemi uygular ve böylece bizde Darrell'in önceki yaşamlarını okumaya başlarız.