"Zaman ilerledikçe insanın manası insanlığın anlamı ve insan tasavvuru hakkında sorular daha da önem arz ediyor"
"İnsan bilim ve teknolojide büyük gelişmeler kaydetti köklü değişimler gerçekleştirdi" bu değişimler insanı elbette farklı boyutlara taşıdı fakat bu durumun olumlu mu olumsuz mu olduğu tartışmaya açık bir konudur. ... kitapta Ali Şeriati'nin 'İnsanın Dört Zindanı' adlı eserine de vurgu yapılmış teknoloji ve bilimin olumlu yanlarının yanı sıra insanın bu durumu nasıl aleyhine dönüştürdüğünü ve nasıl bir anlam krizi yaşattığını aklın ve kalbin idrâki üzerinden güzel bir dille anlatmış.. insaniyet, beşeriyet, ademiyet ayrımını güzel bir şekilde yaptığını düşünüyorum. Anlaşılır ve sade bir dili var. Kitaptaki konular YouTube üzerinden ders anlatımları ile desteklenmiş bu durumu daha anlaşılır kılıyor. Başlıklar sırasıyla insanın anlamı arayışı gençliğin anlam arayışı ve İslam ..insanın rabbi ile üç misakı.. beşeriyet ademiyet ve insaniyet, hakikat arayıcısının yol haritası şeklinde ilerlemekte ve farklı kaynaklara ve ayetlere yer vererek konu desteklenmekte .
Benli kişilik kimlik bunların kültürle dinle ve günümüzün sorunları ile beraber nasıl şekillendiğini doğru anlamın bulunmadığı takdirde oluşan boşluğu ve krizi anlatan yazar yer yer insanın anlam arayışının aslında ne kadar kıymetli ve dikkate değer bir konu olduğu yalın bir dille islamiyet ekseninde okuyucuya hissettirmiş.