2024 2. kitabı
En sevdiğim fantastik serilerin içinde yer alan bir seri. Canım çok fantastik okumak istiyordu ama yeni bir fantastik evreni anlayacak enerjiye sahip değildim ben de bu seriye tekrardan başlama kararı aldım. Seriyi bitirdikten sonra birdaha başlamak feyrenin serinin başından sonuna kadar ne kadar büyük bir karakter gelişimi yaşadığını farkettim. Kitabın büyük bir bölümü aslında sadece evreni anlamanıza yoğunlaşıyor ve çok fazla olay yaşanmıyor. Duvarın iki tarafı hakkında ve geçmişi hakkında çıtır bilgiler veriyor bir yandan da tatlı bir romantik ilişki işlemeye başlıyor. Ama avcılık yapan, ailesini geçindiren, güçlü ve savaşçı karakteri olan feyre kitabın ilk yarısında -tamlinin yanında her zaman olduğu gibi- hep pasif kalıyor. Olayları dışardan izliyor ve kendi köşesinde çizim yapıyor. İlerleyen kitaplarda daha iyi anlayacağınız "odanda kal, dışarı çıkma, gitme, görme, uzak dur" hissiyatı seriyi zaten bir kez okuduğum için çok daha rahatsız edici, Ve bazı dialoglar çok daha anlamlı hale geldi. Feyre dağın altına gidip mücadele vermeye başladığında ise bence kitap büyük ölçüde güzelleşiyor. seriye güzel bir giriş yapıyor bu kitap. Kesinlikle çok sevdiğim bir evren ve çok sevdiğim karakterler. Kitabın sonu da seriye başlayan birini ikinci kitaba hemen geçmek istemesini sağlayacağına eminim. Bu kitabın ortalarında olacağı gibi İkinci kitabın başlarında biraz sıkılıp bunalabilirsiniz ama bu kitabın sonunda olduğu gibi "iyi ki okumaya devam etmişim" diyeceğiniz bir seri olucak. Çeviri de daha iyi olsaymış çok daha harika olurmuş.
Dikenler ve Güller SarayıSarah J. Maas · Dex Kitap · 20166,1bin okunma