Emperyalist Devletler yine bildiğiniz gibi
2024 23. kitabı
The next time that somebody tells you, “The government wouldn’t do that,” Oh Yes They would tadında bir kitap oldu. Üçüncü kitap elimde yoktu hemen sipariş verdim gelene kadar afyon bağımlıları gibi sallanıcam koltuğumda. Devamı Spoiiileeeeerr . . . . . . . . . . . Nezha'yla Rin'in eninde sonunda savaşın zıt tarafına düşeceklerini biliyordum, tüm seri foreshadowingle dolu zaten, eski speer kraliçesi Tiarza ve Kızıl İmparator'un aşk-nefret-korku içeren hikayesi, Nezha'nın şamanların gücünü kabul etmemesi Rin için ise o gücün nefes gibi olması, aristokrasi-yoksul ayrımları, kuzey-güney ve son sırrın açığa çıkmasıyla birlikte ateş-su zıtlıkları. Yine de bir ümit minikkkk bir ümit yazar aptallık edip romantizme boyun eğer diye düşünüyordum. Ama sonra Yin hanedanın varisi Jianza mantıya dönüşünce ve tek varis Nezha kalınca geri dönüşün olmayacağı belli oldu. Son ihaneti beklememe rağmen kahrımdan geberdim maalesef. Daiji benim için hiç kötü biri olmamıştı. Diğer herkes gibi belli bir politik ajandası vardı ve ona göre davranıyordu. Üçlünün hikayesi de çok ilgi çekici. Yaptıkları fedakarlıklar, yaşadıkları acılar, birbirleriyle olan bağları. İmparatora noldu mesela? 3.kitapta üçü de geri dönecek muhtemelen son bir jübilelerini yaparlar gibi. Savaşın ezenler ve ezilenler arasında olacak olması beni çok tatmin etti. Çünkü artık ben de taraf tutabilirim. Çünkü Vaisra da , İmparatorluk da, Hespenya da bu hikayenin güçlü aktörleri. Rin umarım hepsinin içinden geçip sosyalist bir devlet kurabilir hahashhsshshshsjsj Sonda asıl düşmanın Batı çıkmasına ayrı bir keyiflendik yalan yok. Mavi gözlü sarı saçlı şeytanlar bu evrende de milletin yakasını salmıyorlar.
Ejderha CumhuriyetiR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 20221,034 okunma