2024 51. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2024 06:46
Şimdi bu kitabı nasıl anlatayım. Anlatmak ile yaşamak arasında dağlarca kadar fark var. Kitap adeta yaşattı sayfalarına konuk olan heyecan dolu aksiyonunu. Yüreğimizi kıpır kıpır ederek olay örgüsünün kahramanı hissettiriyor. Topraklarımızdaki hazinenin farkında olmayışımızı kelime kelime fark etmemize zuhur ediyor, Son Günah. Tarih, geçmişi geleceğe taşır. Geleceğin tarihi önemi, geçmişin kumlarına gömülmüş. Bunu bulabilmek doğanın kanunlarındaki sırrı okuyabilmekte yatar. Layard'ın sırf bu sırra vakıf olması üzere gizli bir göreve nail oluyor. O görev Musul topraklarında peydah olmakta. Gılgamış Destanı duymuşsunuzdur. Ondaki bir hikâye geleceğin akışını değiştirmeye kapı aralar. Göbeklitepe tanrılarının hesap ettiği yüzyıllık geçmiş ve geleceğin çizgisini Layard'ın şahit olduklarına ve yapacaklarına saklaması nasıl olabilir? #alıntı : Kahinlerin geçmişin gözüyle gördüğü ama gidip alamadığı ve hiçbir Kral Tanrı'ya da aldıramadığı bu tabletler, Göbeklitepe'nin varoluş hikayesidir. Assurbanipal kitapları duymuş musunuz? Duymadıysanız o vakit Layard'la macera, aksiyon, gizem, sırlarla olan bir yolculuğa hazır olun. Ve günümüze... Barnabas İncil'i bilir misiniz? Ben bilmiyordum. Son Günah ile hem hakkında hem de gündemle içtimasını öğrenmem şaşırttı. Kitap iki bölümden oluşuyor milattan önce milattan sonra gibi  bir dönem yaşatıyor. Okuyunca ne demek istediğimi apaçık vakıf olursunuz. Ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Hele ki öyle bir kitapla tanışırsınız, gerçekten var mı öyle bir kitap, demekten alamazsınız kendinizi.. Belgesel ya da flim olursa izlenir mi, bence izlenir. Nefes kesici olur. Yer altı yer üstünün mimarıdır, mirsıdır.
Son GünahSaim Turan · Opal Kitap · 202476 okunma