2024 47. kitabı
"Olaylar, biz gizeme inanalım ya da inanmayalım diye gelişmez baskomiser," dedi, olaylar gelişir ve biz ya çözer ya da seyrederiz. Üstelik karşındaki gizem dediğin b*kun açıklaması gayet mantıklı. Ben de en az senin kadar açıklanabilenlere inanırım ama inanırım diye her şey açıklanabilir olmak zorunda değil." #alinti Tam da böyle bir polisiye romandı #dört . Tadı damağımda kalan, psikolojik gerilim ve paronormal adlandırdığımız öğelerle dolu film tadında hatta film olmalı diye düşündüğüm bir polisiye. Sadece olayı çözmeye çalışan Başkomiser Halil ve ekibine değil bize de kafayı yedirdeten bir vaka. 4 çocuğun, 4 metrekarelik bir süs havuzunda cesetlerinin bulunmasıyla başlayan olay örgüsü, "adaletin zamanı," olmadığını er ya da geç sakladığımızı sandığımız her sırrın ortaya çıkacağını vurguluyor. Kabuk bağlayan yaraların yıllar sonra yeniden kanaması bu sefer daha çok acıtıyor sanki. Vaka kadar özel hayatları da karmaşık olan Başkomiser Halil ve ekibi, ipi hangi uçtan çekerse çeksin kördüğüm olmaktan kurtulamiyorlar. #sabrisaydam şıkışıp kalma hissini, o hisle yapılan ani duygu çıkışlarını, şaşkınlığı, yorgunluğu, tedirginliği, bilinmezligi okura büyük bir ustalıkla aktarıyor. Sadece gizemli bir polisiye değil, evlilik, arkadaşlık, sevgi, vefa, pişmanlık gibi insana özgü her duygunun da yer aldığı, devamı gelmeli dediğim bir kitap. #gerimgerimgeriliyoruz demeyi seven her okura tavsiye ediyorum. Yazarın aynı zamanda başarılı bir senarist ve yönetmen olduğunu biliyor muydunuz? "Ayazın Sonu Güneş" dizisi bunlardan biri. Yazarın kitaplarını okudunuz mu? Filmlerinden izlediğiniz var mı? Hadi yorumlarda buluşalım #herdemkitap #herdemvakti
Polisiye / Gerilim
4Sabri Saydam · Herdem Kitap · 202118 okunma