Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum
Yazarının yönetmen ve senarist kimliğinin etkisiyle biz okuyucularına film izler gibi bir okuma deneyimi sunan polisiye gerilim türünde bir kitap
Etkileyici bir kurguya sahip ve hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir anlatımı var kitabın. Gerçekle hayal arası sınırları zorlayan, doğaüstü gerçeküstü diyebileceğimiz.
Bir sabah parkta süs havuzunda 4 çocuk ceseti bulunuyor. Cinayet büro bu iş için görevlendiriliyor. Ortada büyük gizem vardır. Çocukları arayan yakınları yok, cesetlerin oraya nasıl geldiği, kimlikleri ve çocukların ölüm nedenleri bilinmemektedir. Üstelik ertesi gün farklı bir sürpriz ile karşılaşırlar. Morgdan 4 ceset aynı anda kaybolur.
Cinayet büro amiri Halil, yanında Murat, Zagor ve Eylül olayı çözmek için farklı ve büyük mücadeleler verirler.
Karşılarına çıkan bir resim vardır. Bir dörtgenin içerisinde Romen rakamıyla IV sayısı, 4 daire ve her bir dairede S,T,Ave K harfleri yazılı olan. Maji öğretisi simgesi. Kurgu ilerledikçe her daire ve harfin bir çocuğu temsil ettiği ortaya çıkıyor.
"Bütün günlerin atası, insanlığın en eski öğretisi, insan yaşayan tüm coğrafyalarda izleri bulunan bir öğreti. Atlantis, Mu, Eski Mısır, Astek, İnka, Maya inanışlarının kaynağı. Bugünkü inanışın 4 temeli, hava, su, toprak ve ateş oradan yani majiden geliyor o yüzden 4 rakamı ilk olarak maji öğretisinde kutsal sayılıyor"
Bazen adalet yerini bulmaz, bitmemiş, kapanmamış hesaplar vardır. Uzun yıllar önce farklı yerlerde ve farklı zamanlarda hayattan koparılan ve suçlusunun hakettiği cezayı görmediği dört çocuğun ceseti ortaya çıkıyor ve kayboluyor.
Ölümler, intiharlar, akıl oyunları, sorgulamalarla dolu bir okuma deneyimi yaşatıyor kitap
Bir taraftan çocuk cinayetlerini çözmeye çalışan