"Anunnaki, Sümer ve Akad mitolojilerinde "kraliyet kanından olanlar" olarak tanımlanan, göksel kökenli varlıklardır. Bu tanrısal varlıkların, Dünya'da büyük taş yapılar inşa etmek, insanlığın genetik yapısını değiştirmek ve gezegenler arası seyahat etmek gibi olağanüstü işler yapabilecek ileri teknolojilere sahip oldukları düşünülmektedir. Sümer efsanelerinde bahsedilen Nibiru gezegeni, bu tanrıların ana yurdu olarak kabul edilir ve güneş sistemi içinde eliptik bir yörüngede hareket eder. Nibiru'nun varlığı ve yörüngesi, modern astronomi tarafından henüz kanıtlanmasa da, eski metinlerdeki tasvirleri göz önüne alındığında, antik insanların güneş sistemi hakkında şaşırtıcı bir şekilde detaylı bilgilere sahip olduklarını gösterir."
Hangi toplumları etkilediler, dünyayı ne kadar değiştirdiler, ne anlatmaya çalıştılar, nasıl yaşadılar, nereden geldiler, nereye gittiler, kaç taneydiler vb. gibi bir sürü sorunun yanıtlarını bulabileceğiniz bir kitap olmuş Anunnakiler.
Ben bu konu hakkında oradan buradan okuduğum ufak tefek bilgi kırıntısından başka bir şey bilmediğim için kitabın ne kadar yeterli olduğunu da bilemiyorum maalesef ama bunun gibi (tarih, mitoloji, araştırma vb.) kitapların hepsinde olduğu gibi odaklanması kolay olmayan bir kitaptı. Bu tarz kitapların anlatımları çoğu zaman kronolojik olmuyor; daha doğrusu bir olaydan bahsetmeye başlayıp sonuna kadar anlatıyorlar, tam bu konu bitti diyorsun bir bakıyorsun en baştan başlamış bu sefer başka bir açıdan başka bir sonuca doğru ilerliyor. Oradan buradan çarpık ilişkiler ortaya çıkmaya başlıyor derken her şeyi akılda tutmak sıradan bir hikayeyi akılda tutmaktan çok daha farklı bir seviyeye tırmanıyor.
Sonuç olarak ben kitabı beğendim ama resimlerle desteklenseydi daha anlaşılır ve daha keyifli olabilirdi diye düşünüyorum. Bir de kapağından dolayı sanırım ben arkeolojik çalışmalar sırasında yaşananlar ve sırların ortaya çıkışı hakkında bir şeyler okuyacağımı sanıp heyecanlanmıştım fakat mitoloji kitabından pek farkı yoktu. O yüzden umduğumdan farklı bir okuma süreci geçirdim.