···Okunma: 18 Eylül 2024 16:40 Bu kitabı okuma kulübümüz ile seçmiştik ama o dönemler bir türlü içime sinmedi ve okumadım. Geçenlerde ilginç bir şekilde karşıma çıktı ve artık zamanı geldi bence diyip aldım, çok bekletmeden hemen okudum.
Bazı kitapların tatları olduğuna gerçekten inanmaya başladım. Okuması çok güzel bir kitap, edebiyat ve tarihin böyle güzel harmanlanması, dolu dolu bir edebiyat zevki vermesini hiç beklemezdim. Denildiği kadar varmış diyebilirim sadece. Kitabı okurken merakımdan başka hiçbir şeye odaklanamadım. Sadece edebi bir eser değil aynı zamanda o kadar dolu bir eser ki öğrettiklerinin hadi hesabı yok. Düşüncelere boğarken sizi yormuyor, o düşüncelerden öğrenmenizi sağlıyor. Bu kadar edebi zevki olan ve bana bu zevki yaşatan, tattıran bir kitap oldu. Okunmasını şiddetle tavsiye ediyorum ama şunu da belirteyim, her eserin okunması gereken bir zaman vardır ve o zamanı hissedersiniz. Bu kitap içinde geçerli olduğunu düşünüyorum. Eğer zamanı gelmemişse okumayın, zamanı gelmişse o zaten sizin karşınıza çıkıyor.