İKİ ADIN ÖYKÜSÜ
LAL ZEYNEP
𝑩𝒊𝒓 𝑭𝒂𝒓𝒌ı𝒏𝒅𝒂𝒍ı𝒌 𝒀𝒐𝒍𝒄𝒖𝒍𝒖ğ𝒖
Beyza KATIKÇI
Bazen insan yaşadığı zorluklarla geçen ama çok özel olduğunu bildiği hikayesini kalemi eline alıp kâğıda dökmek, tanıdığı tanımadığı birileriyle yolculuğunu paylaşmak ister. Yakınında olanlar yolculuğunda ona eşlik edenlerdir ama iç dünyasına uzak kalmış oldukları zamanlarda olmuştur muhakkak.
Bir de hiç tanımıyor oldukları vardır ki onlar için belki de yol gösterici, ders verici ya da yaşadıkları benzer olunca uzakta olunsa bile paylaşabilmenin tadına varılır.
Evet, tahmin ettiğiniz gibi İ𝒌𝒊 𝑨𝒅ı𝒏 Ö𝒚𝒌ü𝒔ü yaşanmış gerçek bir hikaye; 𝑳𝒂𝒍 𝒁𝒆𝒚𝒏𝒆𝒑’in dünyaya minicik gözlerini açtığında ve sonrasında yaşanılanların hikayesi. Şu an on sekiz yaşında olan 𝑳𝒂𝒍 𝒁𝒆𝒚𝒏𝒆𝒑’e doğumundan sonra konulan serebral palsi teşhisiyle Katıkçı ailesinin mücadelesine tanıklık ederken, hayatlarımız birbirinden çok farklı olsa bile kendi yaşamımızdan da bir şeyler buluyoruz muhakkak anlatılanlarda.
Beyza Hanım’ın doğum yapmasına yakın olduğu günlerde gelen işaret sonucunda hastaneye gitmesiyle başlıyoruz bizlerde onu can kulağıyla dinlemeye. Üstelik sadede 𝑳𝒂𝒍 𝒁𝒆𝒚𝒏𝒆𝒑’in annesinden değil babası, kız kardeşi, yakınları ve 𝑳𝒂𝒍 𝒁𝒆𝒚𝒏𝒆𝒑’ten de dinliyoruz yaşanılanları.
Sevgi, umut,inanç ve dayanışmayla tüm engellerin nasıl aşılabileceğini okuyacaksınız her satırda, her sayfada ama aşılamayacak engellerin varlığına da şahit olacaksınız benim gibi.
Belki de tıkanıp kaldığımız, gücümüzün yetmediği, kırgınlığa kızgınlığımıza sebep olan adaletsizlik karşımıza çıktığında, Katıkçı ailesinin verdiği hukuk mücadelesinde derinden etkileneceksiniz okuduklarınız ile.
Farkındalık yaratan, hiç bilmediğimiz hayatların hayatlarımıza dokunuşlarını hissettiğimiz, yaşanılanları madden olmasa bile manen paylaştığımız gerçek hayat hikayelerini okumak ayrı etkiliyor beni ve hayata bakış açımı değiştiriyor kesinlikle. Canım 𝑳𝒂𝒍 𝒁𝒆𝒚𝒏𝒆𝒑’e ve onun o güzel ailesine sevgilerimi gönderiyorum tüm içtenliğimle. Mutluluk peşinizi asla bırakmasın.
Syf: 169 bibliyofil okuurİki Adın ÖyküsüBeyza Katıkçı
İki Adın ÖyküsüBeyza Katıkçı · Ceres Yayınları · 202416 okunma