Selammm Canımlar
Yazardan okuduğum üçüncü kitap. İlk okuduğum kitabı "şimdi benimsin" di ve ben o kitaptan nefret etmiştim.
İkinci okuduğum kitabı ise "sensiz asla" idi ve onu çok beğenmiştim.
Şimdi bu kitapta yine bende bir nefret hakim ne yazık ki. Çünkü gerçekten toksik ilişki nedir, örneği nasıl olur deseler bu kitaptaki çifti örnek gösterirdim.Gelelim konumuza Sanem küçüklüğünden beri halasının nefretini, uzaklığını ve yalnızlığını hissederek büyümüş bir fizyoterapist. Mertoğlu ailesinin arasına evin, annesinin doktoru olarak sızmış olsa esas hedefi o aileden intikam almaktır.( Çünkü Sanem' in babasının ve annesinin ölümünden sorumlulardir. * Tamamen halasının yalanları bu arada*)
Bir gün fırsat ayağına gelir ve evin büyük oğlu Ali ona bir evlilik teklifi ile gelir. Ama burada gerçek bir evlilik söz konusu değildir. Sadece Sanem adama bir bebek versin diye uydurma bir evlilik, ilerleyen dönemde de çocuk baba da kalacak şekilde bir boşanma hali..
Sanem bunu başta kabul etse de bebeğin kalp atışlarını duyar duymaz onu bırakmayacağını anlar ve anlaşmayı reddeder.
Zamanla Ali ve Sanem ateş ve barut misali birbirlerine çekilmeye başlarlar. Arada Sanem' in sakladığı sırlar mevcuttur. Ve bunları söylerse asla o sevgi dolu çift olamayacaklarını düşünür.
Ama ip yerinden kopar daha fazla sır saklayamaz ve Ali' ye zamanında babasının onun annesi ile kaçtığını söyler.
Buradan sonrası tamamen bir fırtına ne yazık ki...
Ali asla affetmez Sanem' i.. (gerizekalı )
Sanem kendinden geçme aşamasına kadar tükenmiştir artık.
Gelelim bu kısımlar da benim ruh durumuma..
Ali gibi seviyorum ayağı çekip ağzınıza eden insanlardan uzak durun lütfen. Adamın resmen ağzından çıkan her cümle bir bıçak yarası. Ki Sanem' e sarf ettiği her cümle de ağladım ben. ( Bunu bir tık anneliğin verdiği duygusallığa yoruyorum çünkü hep çocukları üzerinden vurdu kızı )
Cidden ben kitabı hiç sevmedim. Açıkçası kurgu öyle güzel ilerletilebilirdi ki yazar tamamen çifti kavga ettirerek insana kriz geçirttiriyor. Ya bir kitapta her sayfası kavga olamaz yada "aaaaa biz çok seviyoruz ama birbirimizin de ağzına ediyoruz" olamaz. Seven insan "Batur" gibi olur arkadaşlar kırıp dökmez. Velhasıl kitapta en sevdiğim karakter tabi ki Batur oldu. ( Bebeğim adam )
Kitabın sonuna gelirsek beni yine tatmin etmedi ucu açık bırakılmış, keşke konuyu sadece kavgalara boğacağına yazar sonunu net yazsaydi dedim. Hatta bir ara şey dedim Sanem o kadar çekti öldür de karakteri sende bende kurtulayım be kadın Ama onu da yapmadı yüzeysel ve zorlama bir son yazılmış kitaba. İlgisine Çekenlere yada Bende okuyum illa sinir hastası olmak istiyorum diyenlere Keyifli Okumalar Dilerim