Kitabı okurken bir solukta okuyup bitirdim ama nasıl bitirdim sürekli ayrılık sürekli kavga. Bir yerde gerçekten sıktı evet Sanem hiç bir şeyi isteyerek yapmadı ama hemen Ali’nin kendisini affetmesini bekleyemezdi. Üstelik Ali’de çok uzatmıştı sayfayı her çevirmemde artık affetmiştir diye düşünüyordum ama her seferinde sil başa dönüyorduk. Bilmiyorum belki sonu öyle değil başka şekilde bitse kitaba ısınırdım kötü demiyorum kesinlikle yazar çok güzel yazmış çok güzel hissettirdi bize ama ben çok ısınamadım. Ama emek verilmiş bir kitap yine de herkesin okumasını isterim kitaptan ders alınacak bir çok şey de var sadece uzatılması hoşuma gitmedi..
Selammm Canımlar
Yazardan okuduğum üçüncü kitap. İlk okuduğum kitabı "şimdi benimsin" di ve ben o kitaptan nefret etmiştim.
İkinci okuduğum kitabı ise "sensiz asla" idi ve onu çok beğenmiştim.
Şimdi bu kitapta yine bende bir nefret hakim ne yazık ki. Çünkü gerçekten toksik ilişki nedir, örneği nasıl olur deseler bu kitaptaki çifti örnek gösterirdim.Gelelim konumuza Sanem küçüklüğünden beri halasının nefretini, uzaklığını ve yalnızlığını hissederek büyümüş bir fizyoterapist. Mertoğlu ailesinin arasına evin, annesinin doktoru olarak sızmış olsa esas hedefi o aileden intikam almaktır.( Çünkü Sanem' in babasının ve annesinin ölümünden sorumlulardir. * Tamamen halasının yalanları bu arada*)
Bir gün fırsat ayağına gelir ve evin büyük oğlu Ali ona bir evlilik teklifi ile gelir. Ama burada gerçek bir evlilik söz konusu değildir. Sadece Sanem adama bir bebek versin diye uydurma bir evlilik, ilerleyen dönemde de çocuk baba da kalacak şekilde bir boşanma hali..
Sanem bunu başta kabul etse de bebeğin kalp atışlarını duyar duymaz onu bırakmayacağını anlar ve anlaşmayı reddeder.
Zamanla Ali ve Sanem ateş ve barut misali birbirlerine çekilmeye başlarlar. Arada Sanem' in sakladığı sırlar mevcuttur. Ve bunları söylerse asla o sevgi dolu çift olamayacaklarını düşünür.
Ama ip yerinden kopar daha fazla sır saklayamaz ve Ali' ye zamanında babasının onun annesi ile kaçtığını söyler.
Buradan sonrası tamamen bir fırtına ne yazık ki...
Ali asla affetmez Sanem' i.. (gerizekalı )
Sanem kendinden geçme aşamasına kadar tükenmiştir artık.
Gelelim bu kısımlar da benim ruh durumuma..
Ali gibi seviyorum ayağı çekip ağzınıza eden insanlardan uzak durun lütfen. Adamın resmen ağzından çıkan her cümle bir bıçak yarası. Ki Sanem' e sarf ettiği her cümle de ağladım ben. ( Bunu bir tık anneliğin verdiği
Beklemediğiniz anda bir haber duyarsınız şok olursunuz ya bu kitabı okurken aynı öyle oldum. Kitabın ilerleyen sayfalarını daha da merak etmeye başladım.
Evet kitabı ve yazarı gerçekten tebrik ediyorum çünkü bir insanı kanser etme tabiri ile çok güzel burun buruna getiriyor. O nasıl sondu ya? Ben herşey güzel olucak diyerek sayfayı çevirdikçe kalbim sıkıştı ve Ali'nin aptallıklarına sövdüm. Ali bu kadar aptal olmasa mutlu olabilecek kapasitede bir insan ama nefret ve kinnin insanın hayatını nasıl etkileyeceğini de bu şekilde gördük. Bence bu hikayede yanan Sanem oldu. Hiç bir suçu yoktu aslında yanlış şekilde büyüyerek yanlış doğruları öğrenmiş bir kızdı. Ali ise onun aksine herşeyi idrak edebilecek yaşta ve deneyimde bir insan olmasına rağmen hepsine yazık etti. Kitap tek kitap şeklinde seri olmayan bir kitap ama bu kitabın devamını isterdim. O son yazısını gördüğümde kalp kirizi geçirdim diyebilirim.
Yazarın kalemini çok severim.
Daha ilk sayfalardan sizi alıp sürükler, ne ara bitti anlamazsınız.
Bu kitapta öyle. Tabii beni hüsrana uğratan çok yer vardı. Özellikle sonu!!
Böyle olmamalıydı. Bence devamı gelmesi gerek bir hikayesi var.
Konusuna gelecek olursam ;
Sanem'in annesi Cevdet bey adında bir adam ile kaçar. O kötü çocuğunu düşünemeyen, babasının ölümüne sebep olan bencil bir kadındır..
Sanem bunu hep halasından böyle dinlemiştir.
Böyle büyütülmüş, ve intikam duygusu içine işlenmiştir.
Fizyoterapist olan Sanem'in eline harika bir fırsat geçer. İntikam'ı için zaman gelmiştir.
Ali ise yaşadığı ilk evlilik babasının ihaneti yüzünden kimselere güvenmez.
Sanem Tansiyon yüzünden felç geçiren Nurdan Hanım'ın tedavisi için bu eve girer.
Ali artık evlenmeyeceği, kimseye güvenmeyecek olsamda baba olmayı çok ister, aklına bir fikir gelir aşılama yöntemi ile baba olmak.
Bunun için kimi seçti sizce?
Evet, evet tabii kii Sanem..
Yani okunabilir bir kitap ama hep bekledim ali aklını başına alıp sanem e iyi davranır diye ama bir türlü olmadı. Alinin hareketlerine sinir oldum. Yazarın emeğine sağlık Nefes
Spoiler İçerir!!
Az önce kitabı bitirdim 5 üzerinden 2 Veriyorum çünkü okurken çok sıkıldım Baş karakterimiz Sanem’den İntikam için girmiş o ailenin içine Anında Aliye aşık oldu , yazar intikam meselesini daha iyi yazabilirdi İntikamı sönük kaldı benim için , Ve sanemin güçsüzlüğü beni deli etti Her an bayılacakmış gibi durması , adını söylesen ağlıyordu o derece Bir karakterdi , ve Ali , Saneme baştan anlaşma imzalayıp sonrada Tüm suçu kızın üstüne bırakması da çok baydı her konuşmada onun canını acıtıp soluğu kızın dudaklarında almasıda Saçmaydı , Yazar şu sahte sevgili , eşli bir konu yazmak istemiş ama beceremediğini düşünüyorum diğer kitabı şimdi benimsin daha iyidi bana göre.
İlk defa bir kitap yorumu yapıyorum.. Güneş Demirel'in diğer kitaplarına göre bu daha değişik ve farklıydı. Sonu acı bitmesine rağmen içeriği çok güzeldi su gibi aktı.Tavsiye eder miyim ? Kesinlikle bir şans verin derim
Nefes ~ Güneş Demirel
Biz yine Tuğba Atıcı Coşar öncülüğünde çok tatlı bir grupla şahane bir okuma yaptık. Benim seçimim Nefes’ten yana oldu
Öyle doluyum ki yorumu yazarken içim titriyor. Böyle bitmemeli ya diyerek isyan etmek istiyorum. Ali öyle bir karakter ki çok kızdım. Fevri davranışları, öfkesi, attığı adımlarla insanı gerçekten derin bir şekilde yaralayabilmesi öyle sarstı ki beni.
Ali çocuğunu doğuracak birini arıyor. Bunun için yaptığı araştırmayla da annesinin fizik tedavisiyle ilgilenen birkaç aydır evlerinde çalışan Sanem’e bu teklifi sunuyor. Sanem başta buna şiddetle karşı çıkıp tedavisiyle ilgilendiği kadını çok sevmesine rağmen işini bırakmaya kadar getiriyor olayı ama sonra kabul ediyor. Başta bu bana çok garip geldi. Ne oldu ki kızımız böyle fikir değiştirdi dedim ve ilerleyen bölümlerde öyle şaşırtıcı bir yere bağlanmış ki çok şaşırdım ve çok hoşuma gitti. Peki sizce Sanem neden kabul etti? Bu hikayenin altında yatan asıl olay ne?
Ali’ye kelimenin tam anlamıyla beni sinir etti. Günah keçisi tabiri var ya direkt her konuda Sanem’i günah keçisi ilan etti. Tam evet çözüldü bu iş bence toparlanacaklar diyerek her şans verdiğimde Ali daha da çıldırtıcı bir hamle yaptı ve kafayı yedim. Delirme seviyemi daha fazla nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.
Yazarın kalemiyle daha önce tanışmıştım ve kaleminin akıcılığı çok hoşuma gidiyor. Oluşturduğu karakterlerle bize uç noktalardaki duyguları yaşatıyor diyebilirim. Sıkıcılıktan uzak yalın bir dille anlatıyor bize ve kitap elimizde akıp gidiyor. Çok kısa bir sürede bitirdim bunda Ali’nin de etkisi var bence Hani bazen kitap durağanlaşır ve elinizden bırakır devam ederim sonra dersiniz ya Nefes’i bitene kadar bırakamadım. Ali sağ olsun her an öyle bir şeyle karşıma çıktı ki daha fazla ne olabilir diyerek çevirdim
Herkese Merhabalar.
Sizlere çok sevdiğim canım yazarımın çok güzel bir kitabının yorumu ile geldim.
Güneş ablanın her kitabını ayrı ayrı çok seviyorum. Kitaplarında tüm kavramları harmanlıyor. Aile, Aşk ve Dostluk her şeyi okuya biliyoruz.
Nefeste o kitaplarından işte.
Konusundan bahsetmem gerekirse.
Sanem halasının yanında sevgiden yoksun bir şekilde ve kalbine nefret tohumları ekilerek büyütülmüş. Bu intikam duygusuyla Ali’nin evine mesleğinin yardımı ile kolayca girer ancak evde yaşayacaklarının kolay olmayacağını fark eder çünkü Ali ona hiç planlamadığı bir teklifle gelir ne kadar bu teklifi kabul etmek istemesede intikamı için kabul eder. Ama çok geçmeden halasının yalanları ile yüzleşir.
Çok severek okudum.
Her duyguyu tattım kitapta.
Çok güzeldi. Ama Ali ve Sanem beni krize soktu.
Ali tam bir salaktı. Beni sinir krizlerine soktu.
Tam dedim işte son beklediğim geliyor o da olmadı yaa. İkinci kitap mı çıkar artık ne ama çıkmalı şu Alinin adam olduğunu görmem lazım.
Ve Güneş abla kalemine sağlıkta sen ne istiyorsun bizden bu nasıl son yaaa.
Ama çok güzeldi arkadaşlar okuyun mutlaka.
Ve güzel bir grupla Canım @ önceliğinde okuduk çokta güzel oldu. Yeni etkinlikte buluşalım umarım.
Güneş Demirel İlk,orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır, İktisat Fakültesi mezunudur. İlk yazdığı romanı Katran Karası olsa da, basılan ilk romanı Şimdi Benimsin’dir. Daha sonra Sen Yokken, Katran Karası, Aşk Kanatları, Seni Severken ve Sensiz Asla isimli eserlerini yayımlamıştır. Halen İstanbul’da yaşamakta olup, evli ve iki çocuk annesidir.