2024 22. kitabı
Geç tanıdığıma üzüldüğümü ifade etmeden geçemeyeceğim yine. Yazarın ilk romanı Fahim Bey ve Biz. Benim okuduğum ikinci kitabı. Şöyle birşey takıldı aklıma yazmak istedim. Bu kadar güçlü bir anlatım, kelime zenginliği ve ifadeleri ile neden tanıtımı yapılmıyor bu kitapların. Bu yazarın? Ben gerçekten merak ediyorum şu an. Hisar, özgün diliyle karakterlerini ve hayatlarını oluştururken hem çok yakın hem mesafelidir. Romanda vaka yerine daha çok karakter üzerine yoğunlaşmıştır. Fahim Bey'in sıradan hayatını anlatırken aynı zamanda dönemin bürokratlığı, tüccarlik denemeleri, kimlik arayışları ve sıradışı bir karakteri ile karşı karşıya kalıyoruz. Fahim Bey Türk klasiklerinde bir çok roman kahramanını çağrıştırıyor aslında. Ve Fahim Bey' in yaşadıklarını pek çok kişi yaşamıştır baktığımızda. Önyargılar, dedikodu, kıskançlık, sevgisizlik, aşağılama vs. Okudukça üzülüyorsunuz Fahim Bey'e . Öncelikle dilini, anlatımını ve iç dünyada yasanilanlari bu derece ustaca aktarmasını , yazarı çok sevdim. Önerir miyim? Kesinlikle evet!
Fahim Bey ve BizAbdülhak Şinasi Hisar · Everest Yayınları · 20222,430 okunma