·360 syf.····Okunma: 19 Eylül 2024 22:24 Eylül ayımın büyük mesaisini ayırdığım o kitapla karşınızdayım. Felsefeyi sevip, ilgi duymama rağmen -bir konu üzerinde bir kitap okumak harici- genel felsefe kitapları okumakta zorlanıyorum. Kitabın dilinin, kapsamının ve içeriğinin iyi ya da kötü olmasıyla alakalı değil.
İlgim var bilgim yok dememek adına birkaç tane böyle felsefeye giriş kitapları okudum ama hep aynı sonucu aldım. Bahsettiğim şey bu tür çok başlıklı kitapların -belki bir kez yüzeysel olarak baştan sona okunabilir- üzerine gitmek istediğiniz konuda size yardımcı kaynak olabileceğidir. Okuması zevkli evet, dili kolay çünkü, anlaşılır. Fakat demem o ki; arka arkaya machiavelli, freud, russel ve birçok büyük düşünürü okumak akılda kalıcılığını azaltıyor. En azından benim kendi deneyimime göre öyle.
Kısa diyemeyeceğim resmen yazarın yazdığı kadar daha özet çıkardım kendime. Şimdi bunlar arasından en ilgimi çekenlerin varsa kitaplarını, yoksa hayatlarını, otobiyografilerini okuyacağım. Kısacası bu kitap benim için keşif için bir araçtı. Böyle bakılırsa çok zevk alınacağını düşünüyorum.