2024 70. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2024 22:24
Bir Çerkez evladının ailesini ve aşkını aradığı gerçek ile kurgunun kaynaştığı harika bir eser okuduk Lider Hanımın kaleminden ve sonrasında onun da katılımıyla yaptığımız sohbet muhteşemdi Yeri geldi çok duygulandım , yeri geldi bende dolaştım Jankat'ın ardı sıra cephelerde ....Setenay kitabının devamı olan eserde ; Jankat, henüz bir yaşındayken sürgün yollarına düşmüş bir çocuktur. Jankat'ın ailesi, evlerinin önünden kaçırılan kızları Goşenay ve Setenay'ı bulmak umuduyla İstanbul'a gitmek için sürgün gemisine kendilerini atar. Anne, zorlu sürgün yolculuğuna dayanamaz ve hayatını kaybeder.Babasi bu acıya dayanamaz , Jankat'ı evlatlık verir ve böylece Çerkez gencin hayat ile mücadelesi başlamış olur. Bu eserde savaş yılları , hasret, İngiliz Faye hemsirenin Türk esirlerine olan görev aşkı, Çerkez halkınin harika örf , adet ve yemek kültürleri çok güzel işlenmiş. Düğün ve dans figürleri anlatılmış yani sıcacik aşk hikayesi yanında savaş yılları ve Atatürk 'e de yer vermesi çok hoşuma giden kısımlar oldu. Bilgi ve bize kattığı harika duygular yönüyle dolu dolu kusursuz bir eser ortaya çıkarmış yazarımız . Okuyanlar bilir her sayfasını heyecanla cevirdigimiz bir kitap tabi bu da yazarın başarısını gösteren ince noktalardan biri Kaleminize sağlık böyle güzel eserleri okumamiza vesile olduğunuz için çok teşekkür ediyorum size yeni kitap ve çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar diliyorum Lider hocam.
JankatLider Erşan · Artshop Yayıncılık · 015 okunma