#LiderErşan
#Jankat (Çerkes Doktor) 275 sy
#ArtshopYayınları
Eser;
“ Doğduğun ev , coğrafya ve zaman senin kaderindir ” sözünün tam anlamıyla vücut bulmuş hali
İlk kitabımız olan SETENAY'ın devamı olan “Çerkes Doktor JANKAT'ta” ;
Kahramanlarımızın mecburiyetten, zorunluluktan içinde bulundukları şartlar ve koşullar nedeni ile değişen hayatları bizlere eşlik ederken özlemlerine hasretlerine, umutlarına, hüzünlerine ,bekleyislerine , geleneklerine, göreneklerine, örf ve adetlerine, kültürlerine ve fazlasına hâkim olup, şahit oluyoruz bu kitabında.. Daha çok içlerine girerek..
Savaşın soğuk yüzünü, yıkımını , acımasızlığını, aileler ve bireyler üzerindeki etkisini ve nasıl dağıtıp parçalara böldüğünü.. Sürgünün ve gurbetin can yakıcılığını, çaresizliğini de içimiz burkularak okuyoruz ...
Bütün bunlar haricinde kitapta öyle güzel bir aşkta işlenmiş ki, masal tadında ve destansı..
Destansı diyorum çünkü, hikayede de işlenildiği gibi bir topluluğun yaşamını yakından ilgilendiren savaş göç yıkım gibi tarihi konunun içinde buram buram masumane bir sevda kalbimizi ısıtıp, yüzde tebessüm bırakırken , savrulmuşluğun götürüleri ile de yerini hüzün rüzgarlarına bırakıyor ..
Kitabın içeriğinde , hikayeye eşlik eden öyle kıymetli, öyle değerli kısımlar var ki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının da geçtiği.. Tek kelime ile harika idi..
Çerkesya'dan, Samsun'a , Osmanlı'dan Arap Çöllerine, Paristen İzmir'e ve de İstanbul'a değin bizlerde kahramanlarımız ile birlikte yol alırken, kitabı bitirdiğimde , tarihi bilgiler ile bezenmiş “Setenay / Jankat'ın” mutlaka ama mutlaka beyaz perdeye uyarlanması gerektiğine kaanat getirdim.. Eserleri okuduğunuzda ise sizler de bana hak vereceksiniz..
Sizler de, masalsı olduğu kadar destansı olan bu eseri mutlaka