2024 17. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2024 16:20
Merhaba, Eser elime ilk ulaştığında klasik bir polisiye kitabı okuyacağım konusunda yanılgıya düşmüştüm. Özellikle de benim gibi polisiye türünü okumayı pek de sevmeyen biri için bu durum biraz ön yargı oluşturdu desem yeridir. Eseri ilk okumaya başladığımda olayların her zaman Meltem komiser ve Fotoğrafçı Hırsız(Adel) üzerinden döneceğini zannettim. Fakat ilerleyen bölümlerde ne kadar büyük bir yanılgıya düştüğümü farkettim. Eserdeki kişiler ve olaylar çok zekice kurgulanmış.Özellikle romanın sonunda hiç alakası olmayan olayların birbiriyle bağlantılı çıkması beni hayrete düşürdü. Her karakterin altından kitap ilerledikçe duygusal bir hikaye çıkıyor ve bu da romanı klasik bir polisiye yapmaktan kurtarıyor. Ayrıca eserde dikkat ettiğim bir özellik de sevgili Utku Balkan Ağadangil 'in kitabın bütününde bizlere kelimelerle resim çizmiş olması. Okuduğunuz her sayfada karakterler ve olaylar adeta bir film izler gibi gözünüzün önüne geliyor ve bu da yazarımızın ne kadar güçlü bir kalemi olduğunu bizlere ispat ediyor. İlgimi çeken bir diğer özellik ise anlatıcının sürekli değişerek olayları bize farklı bakış açılarıyla yansıtması oldu. Bu da bize karakterlerin her hissini tek tek geçirip bütün karakterlerle bağ kurmamızı sağlıyor. Her bölümde kimin bakış açısıyla yazıldığı özellikle belirtilmemesine rağmen sevgili Utku Balkan Ağadangil paragraflara öyle bir giriş yapıyor ki aklımızda soru işareti kalmadan kimin zihnine girdiğimizi anlayabiliyoruz. Olay örgüsü, kişi, zaman, mekan ve kurgu bağlamında hayran kaldığım bir eser oldu İkinci Katil . İlerleyen zamanlarda sevgili Utku Balkan Ağadangil 'in yeni eserleriyle sizlerle birlikte olmak için can atıyor olacağım. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.
İkinci KatilUtku Balkan Ağadangil · Perseus Yayınevi · 084 okunma
1 +1'leme
2.320 Gösterim
Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, keyifle okumanız beni çok çok mutlu etti 🍁
Zeynep D.
Rica ederim, kaleminizden çıkacak yeni eserleri sabırsızlıkla bekliyor olacağım🌷