2024 72. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2024 16:40
“Bilim Tarihine Yolculuk” Yazan: @yusufyildiz1187 Resimleyen: @cerengocer_ Yayınevi: @nesilcocuk Yaş aralığı: 7-12 yaş Çocuklar için karikatürlerle hazırlanmış bilim tarihi kitabımızın anlatıcısı “Hayati Zeplin” ile macera dolu bir yolculuğa çıktık. Her çocuğun ilgiyle okuyup bilgi sahibi olabileceği bu güzel kaynak kitapta MÖ 6. yüzyılda yaşamış ilk çağ düşünürlerinden başlayıp Sokrates, Platon, Aristo, Farabi, İbni Sina, Gazali Biruni, Leonardo Da Vinci, Kopernik, Newton, Edison, Einstein, Piri Reis, Tesla, Uluğ Bey, Meryem Usturlabi gibi çok önemli kişilerin dünyasına gidiyoruz. Bu kadar önemli bilginin çocukların dikkati çekecek tarzda hazırlanması çok hoş. Rengarenk çizimleri, eğlenceli diyalog balonları, sert kapağı ve baskı kalitesi ile bizden tam puan aldı. Elimizin altındaki iyi bir kaynak ve her çocuğun kitaplığında da mutlaka olmalı. Bilim insanlarının meşakkatli buluş anlarına şahit olarak onların vazgeçmeden devam ettiklerini görmek çocukların hayal dünyasına büyük katkılar sunacaktır. “Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha güçtür. Kendini yargılamayı başarabilirsen gerçek bir bilgesin demektir.” Antoine de Saint-Exupery . . . Semra #engelsizokurlaokuyoruz #bilimtarihineyolculuk #çocuk #bilim #okul #öğrenci #çocukkitapları #çocukedebiyatı #kids #childrenillustration #childrensbook #kidsbooks
Bilim Tarihine YolculukYusuf Yıldız · Nesil Çocuk Yayınları · 20246 okunma