···Okunma: 24 Eylül 2024 11:48 Yillardir okumayi bekledigim bir kitapti ve arkasindaki soyleme kesinlikle katiliyorum; Hasan Ali Toptas okumak icin bile olsa Turkce ogrenmeye değer.
Bir koyun muhtariyla baslayan hikayemiz bazi olaylar ve gerceklikle hayalin icinden sizip gelen sekliyle gorulenleri aktariyor. Etkileyici, tahmin ettigimden oldukca akıcı, mersk cezbeden ve kesinlikle dusunduren bir kitapti.
Berber dukkaniyla ilgili kucuk bolumler mesela bende de bazen buradamiyiz yok muyuz duygusu uyandirdi. Ne kadar farkindayiz gercekligimizin diye düşündüm. Gercekligimizi hatta ne kadar yasiyoruz? Muhtarin aslinda akilli ve bilirkisi olmaktan yoruluslugu, bekcinin koruyuculuk gorevinin ustune birskilisiyla coken omuzlari, butun koye bir delinin sorumlulugu ve bir kizin hamileligi birakildiginda binen karamsarlik ve ofke hali... kisaca istenmeyen yuklerin yarattigi karmasa hakimdi ama cok guzel bir duzenle bunu takip edebiliyoruz kitapta.
En kotusude dusundumde istenmeyen bircok dusunceye sahibiz ya da istemesekte bizim icin soylenen onca seyi kabul edip tasiyoruz her gun..