2024 146. kitabı
Merhaba dostlar. Son günlerde yavaşladığımı düşündüğüm için olsa gerek heyecanın, aksiyonun, gerilimin ve merakın hiç eksilmediği ve muhteşem sürpriz sonuyla beni ters köşe yapan Kasım HocalarKasım Hocalar in kaleme aldığı SoygunSoygun kitabı ile kendime geldim diyebilirim. Bir yönetmen düşünün yağtığı filmlerle büyük başarılara imza atmış, çektiği soygun sahneleri gerçeği aratmayacak kadar muhteşem. Hakan, eşine ve kızına büyük bir sevgiyle bağlı ve önceliği hep ailesiydi. Son çekimi yaptığı gece gözlerini açtığında karşısında yüzü maskeli adamları görünce ne yapacağını şaşırmış ama bağlı olduğu için kalkamamıştı. Karısını ve kızını sorduğunda ise soyguncuların dedikleri 3 bankayı soyduktan ve istediklari paraları teslim ettikten sonra onlara kavuşabileceğini öğrenen Hakan, yapamayacağını, sadece film çektiğini söylese de karısı ve kızı için kabul etmek zorunda kalmıştı. İlk bankayı tek başına kusursuz şekilde soyan Hakan, hem soygunculardan kurtulmak hem polisten kaçmak hem de ailesine kavuşmak için çok tehlikeli bir oyunun içine girer. İkinci soygunda polisler bankayı sarmış ve kaçacak yer yoktur. Polis yardım eden soyguncuları öldürmüş Hakan tek kalmıştır. Zaman kısıtlı, sevdiklerinin hayatı tehlike de ve polisler peşinde. Polislerden kurtulmak için nasıl bir yol izleyecek. Peki Hakan, bankaları soyup eşini ve kızını kurtarabilecek mi Sonlara doğru yaşadığım esrarengiz olaylar ve aklıma gelmeyecek plan beni şok etti. Daha küçük yaşta yüreği yanan bir çocuğun, vaktinde gelmeyen adaletin kendi dünyasında vermeye çalışması kendince haklılığını gösteriyordu. "İhtimali olan tek gerçek adalettir. Ve bugün geciken bir adalet yerini buldu." "Eskiden mühim bir soru vardı, bütün âlimlerin merak ettiği. Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Şimdi insanların tek merak ettiği şey; ne zaman gidiyoruz? Ne kadar daha bu acımasız, bu sefil dünyanın bir parçasıyız?" Sade ve akıcı diliyle bir solukta okunacak güzel bir kitap tavsiyesi bırakıyorum sizlere. Kitapla ve sevgiyle kalın. SemraSemra
SoygunKasım Hocalar · Dorlion Yayınevi · 201860 okunma