2024 102. kitabı
Selamlar, biraz polisiye-macera okuma isteğim vardı bu aralar ve nihayetinde şansımı soygun kitabından yana kullandım. Kısa, akıcı, gereksiz detaylara yer vermeden sonuca odaklı ve bize hiç ipucu koklatmadan finale itekleyen bir eser! Ama o final! İki kez ters köşeye oturttu beni ve çok sevdim.. Ülkenin en iyi soygun filmlerinin yönetmeniydi, İsmi Hakan Dağlı. Kırk yaşında uzun boylu atletik bir vücuda sahipti. Yüzünden her zaman kibar bir gülümseme ile konuşurdu. İşinde çok başarılıydı. Sadece banka soygunu filmleri çeker ve çektiği her film gişe hasılat rekorları kırardı. Başarısı iş hayatıyla sınırlı değil aynı zamanda hem iyi bir eş hem de çok sevilen bir babaydı. Eşi Cansu ve minik kızı Simirna ile birlikte geniş bir bahçeye sahip villa da yaşıyordu... Ve bir sabah uyandığında odasında yüzü maskeli adamlar tarafından elleri bağlı halde karısı ve kızının kaçırıldığını öğrenir. Yatağa bırakılan 3 farklı adresteki banka soygunlarını yapmazsa eşi ve çocuğunun öldürüleceğinin gerçeği ile baş başa kalır.. O sadece başarılı soygun filmlerinin yönetmeniydi ama gerçek hayatta soygunları gerçekleştirmek o kadar kolay mıydı sizce? Hakan’ın bundan sonraki tek başına attığı adımlar, zekice kurgulanmış bir kurgu araya giren yeni polis karakterler ve tüm bu planları tasarlayan bir adam! Kim bu adam? Gerçekten adalet sistemi doğru mu işliyor sizce? Semra
SoygunKasım Hocalar · Dorlion Yayınevi · 201860 okunma