2024 83. kitabı
Mükemmeldi ilk kitabı da çok sevmiştim ama daha fazla detay hiç fena olmazdı… Bu kitap ise sanki sis gibi bizi içerisine çekti. Ayyy kart bulunsun istediğim kadar çoban krala veda edeceğiz düşüncesiyle hemen bulunmamasını da diledim. Öyle de oldu. Her sayfasında ayrı bir gizem vardı. Özellikle çoban kralın geçmişini öğrenmek ona daha çok sempati kurmamı sağladı. Ve Elspeth ile zihninde vedalaşırken ki sahne can alıcıydı. Aşırı üzüldüğüm sahnelerden birisi oldu. Kitap boyunca İkiz Kızılağaç’ı aradık ve onu bulana kadar geçen sürede olaylara şahit olduk ormanın içerisinde ve saraya da olanlara… İlk kitabın sonunda kabus Elspeth’in bedenini ele geçirmiş ve onu karanlığa göndermişti. Bunun arkasından Hauth’a saldırmış ve onu ağır yaralamıştı. Sonrasın da kral İle anlaşma yapmıştı. Kral ise yeni varis olarak Elm’i öne çıkarmıştı. Ama Hauth’un bu duruma gelmesini sağlayan kişiler için de aramaya çıkmıştı. Ione bulup saraya dönmüştü ama ona karşı olan hisleri daha çok açığa çıkmıştı. Bir tılsım gibi bedenini sarmaya yetmişti. Ione ise saraya dönmüştü ama tek sebebi bakire kartını bulup eski benliğine geri dönmek içindi. Bu konu da Elm ona yardımcı olacaktı bu sırada sarayda olup biten dengeyi de sağlamak zorundaydı. Ravyn ise Elspeth’in bedeninde ki kabus ile ikiz kızıl ağaç kartını bulmak İçin ormanın içerisine karışacaktı yanında kardeşi Jespyr ve bir kaç şövalye ile. Ama üç takas vardı ve her birinden geçmek zorundaydılar. Elspeth’e kavuşmak, sizi kaldırmak ve enfeksiyonu yok etmek için. Bu yolculukta çoban kral ile birlikte attıkları her adımda birbirlerini daha iyi tanıdılar daha iyi anladılar özellikle kabus Eslbeth’i karanlığın içinden çıkarıp zihnine aldıktan sonra. Ama bu yolculuk öyle kolay olmayacaktı gün dönümüne kadar kartları birleştirip yok etmeleri gerekiyordu. Tâki Hatıth bakire kartı İle iyileşip babasını öldürüp krallığı ele geçirene kadar. Sonrasın da herkes zamana karşı yarışacaktı.
İki Çarpık TaçRachel Gillig · Olimpos Yayınları · 20241,316 okunma