2024 159. kitabı
. Travmanın sosyal bağlamını anlamak, travmaya duyarlı çalışmanın merkezi bir parçasıdır. Travmada baskı sistemlerinin insanların zarar deneyimlerini nasıl etkilediğini anlamak önemlidir. Bazı insanlar kendi yaşam deneyimlerine veya çalışmalarına dayanarak bu konuda ilk elden bilgi sahibi olmuştur. Diğerleri ise baskıdan daha fazla korunmuşlardır. Hepimiz kendimizi baskının etkileri konusunda eğitmeliyiz ve bu konuda sorumluluk daha fazla ayrıcalığa sahip olanlarımızdadır. İşte bu kitapla baskı ve sistemik travmanın etkilerini görmemizi ve doğrulamamızı engelleyen kazanılmamış ayrıcalıklara sahip olacağız. Travmayı dünyamızı şekillendiren daha büyük tahakküm sistemleriyle bağlantılı bir olay olarak görmek yerine, bireysel bir trajedi olarak düşünmeye şartlandırılmış olacağız. Bu durumda mindfulness'ın çalışıldığı her ortamda, travmatik stresle mücadele ediliyordur. Bunun gibi pek çok örnek sunan, örnek verilen vakalarda travma sonrası stresi tanıyarak azaltmak için bir yol haritası çizen bir eser. Mindfulness meditasyonunun doğrularını ve yanlışlarını, nasıl uygulanması gerektiğini, geniş kapsamlı vaka örnekleri ile travmanın iyileşmesine nasıl yardımcı olabileceğini gösteren bir eser. Türe ilgi duyanlara tavsiyemdir. #TravmayaDuyarlıMindfulness ^ ^ #alıntı Odaklandığımız bir alanda eğitim almış birine danışarak hareket ettiğimizde, bu bizim öğrenen konumda olmamızı ve her şeyi kendi başımıza üstlenmemizi sağlar. Travma karşısında kibir veya kendine güven geliştirmek hem sizin hem de mindfulness uygulamaları sunduğunuz kişiler için sorunlara zemin hazırlayabilir. ^ ^ #inkılapkitabevi #üçüncügöz #mindfulness #psikoloji #meditasyon #zümraatalay #bloghemsire #edebiyat
Travmaya Duyarlı MindfulnessDavid A. Treleaven · Üçüncü Göz Yayınları · 202413 okunma