Bazı insanlar böyle yaşar-1
2024 151. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2024 06:34
“𝙆𝙞𝙢 𝙞𝙮𝙞 𝙗𝙞𝙧 𝙮𝙖𝙡𝙖𝙣𝙘ı 𝙞𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙠𝙞?” “𝘿𝙤𝙜̆𝙧𝙪𝙡𝙖𝙧𝙡𝙖 𝙮𝙖𝙨̧𝙖𝙮𝙖𝙢𝙖𝙮𝙖𝙣𝙡𝙖𝙧.” Konusu; Lina Kara küçüklüğünden beri zorluklarla büyümüştür. 20 yaşında olurken babası intihar eder. Lina annesi ve küçük kız kardeşi Alin ile bir başına kalır. 1 yıl sonra savcı Lina'yı arar ve ona babasının ölmediğini ve babası yerine mezarda başka birinin olduğunu söyler. Lina savcının yanına gider ve orada adli tıp uzmanı Aral Çakırca ile karşılaşır. Lina'yı Aral'ın kardeşi Ekin tehdit ettiği için bir araya gelirler ve sırları çözmeye başlarlar. Sırlar açıldıkça Lina babasının sandığı gibi masum biri olmadığını ve gizli işler yaptığını öğrenir. Açıkçası bu kitaba çok büyük beklentilerle başlamıştım. Neredeyse 10 puan vereceğime emindim. O kadar da umutlu olmamam gerekmiş. Çünkü bu kitabı okuyan her kes neredeyse kitaba bayılıyor. Aral Çakırca'nın etkisinden çıkamıyor.7 puan vermemin sebebi bu. Kitabı hiç sevmedim diyemem ama sevmediğim çok şey oldu. Kitap çok yavaş ilerliyor, 518 sayfadan daha az ola bilirmiş. Yazar boşuna uzatmış sanki kitabı. Gereksiz betimlemeler başlarda çoktu ama şükür ki sonlara doğru azaldı. Lina'yı biraz sevdim ama Aral'ı çok sevemedim :) Bana çok ketum bir karakter gibi geldi. Çok sevilesi bir yanı yok. İnsanlar neden Aral diye bayılıyor anlayamadım. Kitapdaki duygular bana geçmedi. Bazı dramatik sahneler olsun, karakterin geçmişdeki acıları olsun onları içimde yaşıyamadım. Hiss edemedim yani. Yazar bana geçiremedi. Kitabı benim için okunulur kılan en büyük şey Alin'di. Çokk tatlı. Kitabın içine gire bilseydim muhtamelen ilk işim onun yanaklarını sıkmak olurdu:D Alin olan sahneler çok güzel ve çok masumdu. Hele o konuşması... Ve kitapda beni sürekli rahatsız eden şey...Lina'nın hep elini kanatması, tırnaklarını batırması, dilini ısırıp ağzının içine k@n doldurması. Gerçekten bu sahnelerin her 2 sayfadan bir olması artık rahatsız edici olmaya başladı. Hiçbir insan kasten elini kanatıp yara yapmaz. Hiç bir insan dilini bile bile ısırıp sonra da yemek yiyemiyorum diye şikayetlenmez. Gerçekten böyle sahneler yazarken biraz gerçekçi olun. Sıktı artık böyle saçma sahneler. Onun dışında diğer şeyleri; diyalogları ve ters köşeleri sevdim. Şaşırdığım sahneler çoktu. Ve sürkleri yazarın kitapda bize ipuçlar bırakmasını sevdim. Kitabı daha okunası kılıyor. Kitabın devamını merak ediyorum. Seriye devam edeceğim. Son olarak, Aynur ~ Üzür dilerim aşkm, bu kitabı çok sevdiğini biliyorum :(( ✿♡
Bazı İnsanlar Böyle YaşarFiliz Puluç · İndigo Kitap · 20231,473 okunma
2.885 Gösterim
Şaka mısın? Kitap çok güzeldiiii. Sanırım favorilerim en başında o dereceeeeeeee. Nassılll sevmezsiiiinnmnnnnnn.
B.N.Ş26
Hayır kitabı genel olarak sevdim sadece bazı yerleri kötü geldi bana. Renkler ve zevkler farklıdır, belli ki sana hitap eden bir kitap
Ay hiç sorun değil aşkım😘 Ben kitabı ilk wattpad de okuduğum için çok seviyorum muhtemelen. Orada başladığımda kitap 13. Bölümdeydi. Kitaplaştırılmış kısımından bende hiçbir şey anlamamıştım o zaman da. 500 sayfa nasıl 10 bölüm olur bende anlamıyorum şimdi :D Arala gelince onu geçmişi için seviyorum.🫠 Aral diye çıldıranlar da (ben de dahil dkdkdk) gelecekte olanlar içindir.
B.N.Ş26
Aynur 😂😂