2024 7. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2024 16:26
Jack London. Hayatımı, yaşayış şeklimi, insanlara bakışımı değiştiren Adam. Bundan seneler önce akademik camiaya ilk adım attığım zamanlarda tanıştım ‘Martin Eden’ kitabıyla ve ondan sonra Martin gibi hareket edip, Martin gibi hayatımı şekillendirmiştim. Şimdi, hayat biraz da tesadüflerle doludur derler ya, akademik camia içerisinde yıllarca yoğrulup geldiğim bu noktada tesadüf eseri olayın ana karakterinin de bir akademisyen olduğu ‘Yıldız Gezgini’ kitabını görüp hiç düşünmeden ve hemen okuma isteğiyle satın aldım. Yine, kendime göre nispeten hızlı ve keyifle okuduğum bir kitap oldu ama tabiki yüksek beklentilerinizi bir ‘Martin Eden’ kadar asla karşılayamayacaktır. Bir meslektaşını öldürerek Amerika’da bulunan San Quentin Hapishanesi’ne düşen eski bir profesör Darrel Standing, içinde bulunduğu köhnemiş ve berbat hayat koşullarında, yaşadığı korkunç işkence ve acılardan kurtulmak için, bedenini ‘ölü’ bir hale getirip ruhuyla beraber geçmiş hayat yolculuklarına çıkıyor ve bizler de kendimizi farklı hikayelerde buluyoruz. Astral seyahat ve reenkarnasyon gibi konulara vurgu yapılarak, 20.yüzyılda yer alan bu gaddar ve zalim hapishane sistemlerine de dokundurmalar yapılıyor. Dili her zamanki gibi aynı sadelikte, kurgusu çok güzeldi ayrıca sizi sıkmayan öyküler barındırıyordu içinde. Okumanızı tavsiye ediyorum ve size yine kitabın özeti niteliğinde, kitaptan güzel bir alıntı ile veda ediyorum.. ‘’Ölüm diye bir şey yok. Yaşam ruhtur ve ruh da ölemez.’’
Yıldız GezginiJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,3bin okunma