"Kader mi bizi yönlendirir yoksa biz mi kaderi?
Yoksa seçimlerimiz mi kaderimizi belirler?
Ya da yaşadıklarımız mı?
Küçüklüğümüzdeki tercihlerimiz mi daha etkilidir yoksa büyüdüğümüz zaman mı?
İşte bu kısır döngünün ve hatıraların içinde kaybolmuştu.
Kendine geldiğinde büyümüştü, seçimlerini yapmıştı, kaderi yazılmıştı çoktan."
Selamlar.
Bugün yepyeni bir kitap ile buradayım. Öncelikle kitabın üstündeki kapak tasarımından ayrı olarak yazılarını çok beğendim ve yazarın diğer kitabına baktığımda o kapak tasarımını daha çok beğenmiştim. O kapak tasarımı daha etkileyici ve zarif gözüküyordu. Bu kapak tasarımındaki renklerde oldukça hoş gözüküyor ama bir şeyler eksik hâlâ çözülmüş değilim. Bunlardan bağımsız olarak kitabın ön yüzündeki yazıyı ve arka kapaktaki yazıyı oldukça beğendim. Kapak tasarımındaki ön ve arka kapak tasarımındaki uyumuna oldukça beğendim.
Yazarın betimleme yönü oldukça kuvvetliydi, aktarmak istediği mesajı, duyguları aksarışı oldukça başarılı ve kurgunun bütünleşmesi yazarın sevdiğim diğer yönlerinden biriydi. Aslında kurgu diyebilir miyim bilmiyorum zira yazarın kendi yaşadıkları ile kurgu harmanlanmış bir şekilde ortaya çıkmış kitabımız. Kitap konusunda bahsetmek spoiler verecekmiş gibi yaşattığı için değinmeden geçmeyi düşünüyorum.
Yazarın kaleminden oldukça etkilendim ve bir sürü alıntı çıkarmama vesile olabilecek cümleleri vardı kitapta. Kitabımızda insanların yaşadığı zorlukları, zorluklarla mücadele ederken yaşadığı sıkıntıları, tüm bu sıkıntı ve zorluklar arasında hayata tutunmaya çalışmayı, elinizdekilerin kıymetini bilip hayata tutunmayı konu alabilecek bir yapısı var. Kitabımız ne olursa olsun yaşamak ve ne olursa olsun mücadele etmek kavramlarını okuyucuya empoze edebilecek bir yapıya sahip. Bir şeyleri yaşamaktan çok yazmanın daha zor olduğunu düşünen biriyim çünkü ben de kendi kitabımın bazı kısımlarında kendi yaşadığım şeyleri kaleme almıştım ve yaşamaktan çok yazmak zor gelmişti bana ve yazar da bunu hissetmiştir eminim. Yazarla birlikte aynı şeyleri yaşayan insanların umuda tutunabilmesini sağlayacak yapıda bir kitap.
Tavsiyemdir.