Konusu; Kitapda insanlar kalplerini aldırarak duygularından kurtuluyorlar. June yaşadığı dünyada kalbini aldırmayan tek kişi. Eskiden çok mutlu olduğu ebeveyinleri ve ablası kalbini aldırdıktan sonra artık araları açılıyor. June okulda hep dışlanıyor çünkü insanlar ona kalbini aldırmadığı için kötü bakıyor. Mesala bir sahnede June bisikletten düşen bir kızı kaldıryor ama kız o kadar duygusuz ki onu iterek zamanımı boşa harcama diyor. Bir gün June Max adlı biriyle tanışıyor ve Max kalbini aldırmasına rağmen duygular hiss ediyor. O yüzden acı çekiyor. Kalbini geri yerine koydurmak istiyor. June ile birlikte araştırma yapıb Bilgin'i (kalp aldırmağı icat eden kişi) aramaya başlıyorlar. Sonra Jane kalbinin yarısını Max'e yarısını ise ablası Maya'ya veriyor. Ancak bu zaman kendisi duygusuz kalıcak derken kalbinin yerinde yeni kalp büyümeye başlıyor. Ve bu herkesi hayrete düşürüyor.
Kitap gerçekten de çok çerezlikti. Neredeyse 1 saate bitirdim. Bazı İnsanlar Böyle Yaşar'ı bitirdikten sonra kafamı dağıtmalık kitap diye elime aldım. Hem zaten çizgi roman olduğu için çabuk okuyacağımı biliyordum. O kadar da abartılmalı bir kitap değil. Zaten kitabın en güzel yanı çizimleri. Çizimler çok detaylı. Hepsine tek tek bakmak istiyor insan. Kalbimde bir iz bırakmadı açıkçası. Ben kitabın kötü sonla bitmesini tercih ederim. O zaman çok daha iyi ve kalplerde iz bırakan bir kitap olurdu.
Son olarak kitap Marigold Kalp Çamaşırhanesi kitabına çok benziyor. Eğer bu kitabı sevdiyseniz o kitabıda çok seversiniz. Konuları nerdeyse yakın.
Marigold Kalp Çamaşırhanesi incelemem; #251575344