2024 54. kitabı
Hangisine kızacağımı bilemedim. Eylül 'e mi Mert'e mi yoksa Mehmet'e mi? Hangisi daha suçlu inan ona bile karar veremedim. Aşkın onlara getireceği, sürekli kanayan yaradan başka ne oldu ki? Doğru çizgide dürüstçe yürüyen neden acı çeksin? Bu üçgenden doğan ateş kıvılcımları yaktı yürekleri. En çok da kimi mi? Ah! İşte ona siz karar verin? Eylül, sevinçten haykırmaktır. Eylül, hüzün ile umuttur. Eylül, kendinle hesaplaşma, hatalardan dolayı pişman olma ve özür dilemektir. Hele ki eylül rüzgarı, eylül rüzgarı ne derse o olur, yaprak döker, kalp yorulur. Eylülde sevmek Eylül 'e kazandırdı mı kaybettirdi mi demeye dilim varmazken; sevdiği gözler ona ait değil bir başkasına mühürlü kalarak, imkânsıza imza atıldığının, imzasını atabilirim. Yazarın ilk kitabı, ilk aşkı, ilk sevdası eylülün umuduyla buluşturması gönüllere taht kurdu. Gönülleri fethederken çok hızlı geçiş mi yaşandı acaba diye de düşündürtmedi değil. Hayallerinin peşinde gitmek başarıya gitmek demektir. Heyecanını, mutluluğunu kelimelerin güzelliğinde nakş etmiş. Güzel yazmasıyla kalpleri kıpır kıpır ediyor.  Kendiliğinden sayfalar akıp gidiyor akıcı olma özelliğinden kaynaklı. İkinci kitabı için randevu vermesi şimdiden merak ettirmedi. #biralıntı "Aslında geneldede öyle değil midir? Bir işe bile bin türlü heveslerle başlayıp çoğu kez zorluklarla karşılaşmaz mısınız? Kıpır kıpır başlanan bütün aşklar ya da bütün işlerimiz hep yarım kalmak zorunda olmaz mı? Eğer şans bizden yana olmazsa bütün hevesler, bütün hikâyeler bütün kalp kırıklıkları bizleri bulmaz mı? Cümlelerle bile anlatamayacak kadar çok seversin, çok uğraş verirsin; belki unutmak için belki unutmak istememek için. Mesela ona baktığındaki gülüşünü unutamaz insan ya da belki bir sözünü ayrılmış olsanız bile hatırlarsınız. Mehmet'in bana ömrüm deyişi gibi." Halime acar @leylaistozdemir @dlsyayinlari #papatyakitaplığı #mühür
MühürLeyla İst. Özdemir · DLS Yayınları · 20245 okunma