Eylül 2024
DLS Yayınları

2024 69. kitabı
Eylül ve Arzu aynı yetimhanede büyümüş olup ve aynı evde aynı iş yerinde çalışan birbirini çok seven iki arkadaş Arzu ve Mehmet'in arasındaki ilişkiye Eylül gıptayla bakar ve bir gün onu da gerçek aşkı bulacağına inanır. Mehmet'in Arzu'ya evlilik teklifi için Eylül'den yardıma ister Yanlarında Mehmet'in bir arkadaşı Mert de olur ve Mert Eylül'e ilgi duymaya başlar ama Eylül hep Mert'e arkadaş gözüyle bakar Gittikleri tatil yerinde dönüş yolunda Arzu ve Mehmet bir kaza geçirirler Eylül'e gelen bir telefonla birlikte onu bekleyen bir mektup'un olduğunu söyler ve eline geçen mektubun peşine düşer. Eylül'un beklediği aşk olduğu kişi doğru kişi miydi? Arzu ve Mehmet'i o kazada neler oldu Eylül'ün eline geçen mektupta neler yazıyordu Eylül hangi sırları öğrendi Kitap ince ama birçok duygu bir arada yaşatıyor kıldığım üzüldüm sinirlendiğim yerler oldu En çok da oturup konuşup halledebilecek birbirleriyle konuşmayan ve sonrasında yaşayacak olan olaylara sinir oluyorum Yarım kalmışlıkların tamamlanmayan duyguların yaşanmamış bazı hayatların hikayesi diyebilirim ve herkesin kesinlikle kendinden azıcık da olsa bir şeyler bulacağım bir konuyu ele almış yazarımız Kitabı elime aldığım gibi bitirdim diyebilirim çünkü zaten kısa bir öykü tadındaydı ve ben çok severek okudum
2024 40. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2024 14:35
#Okudum #KitapYorum #Mühür #LeylaİstÖzdemir #DLSYayınları #Roman #117Sayfa #Papatyakitaplığı Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere DLS Yayınlarından çıkan, Leyla İst. Özdemir'e ait olan "MÜHÜR" isimli romanı tanıtmaya çalışacağım. Son zamanlarda okuduğum en güzel aşk romanlarından biri. Herkes kendi hayatından bir parça alıp sol yanına mühürleyebilir çoğu duyguyu. Yarım kalmış insanın içinde yarattığı kocaman boşluğu belki yaşamışsınızdır. O cam kesiği ağrı daima durur. İçli, hisleri derin insanlar zamanın genişliğine, darlığına, imkânsızlığına aldırış etmeden hem de!.. İçinizde biriken, git gide çoğalan, kanayan, bir türlü kabuk bağlamayan, sonuçsuz kalmış aşklar ve ona eşlik eden acınası yalnızlıklar. Ne tarafa dönseniz sevgilinin hayali, belki bir deniz kenarı, belki bir odanın cam kenarı, bir çınar ağacının gölgesi, bir sokağın başı, hep gittiğiniz aynaları maviye çalan o kafe, belki yorgun bakışlı başını okşadığınız masum bir kedi, yanınızdan geçen birinin yasemin kokulu parfümü, duyduğunuz eski bir şarkı, dans ettiğiniz o melodi, içtiğiniz son kadehteki kırmızı şarap, dokunduğunuz fincan, hep solundan yürüdüğünüz o arnavut kaldırımı, yediğiniz pizzanın uzayan kaşarı, gamzelerine gömüldüğünüz o içten gülüş, sarındığınız battaniye... Daha niceleri. Hatırladınız değil mi? Çünkü unutmadık. Unutamadık. Mühür de bu duyguların hakimiyetinde yarım kalmış aşkları anlatıyor. İçinde neler yok ki!.. Zaman zaman hüznün sisli perdesinde kalıp, güneşin ilk ışıklarıyla hayata dönen Arzu'nun, Eylül'ün, Mehmet'in ve Mert'in hikâyesini okuyorsunuz. Yetimhanede büyüyen, sonrasında birlikte hayat kuran Arzu ve Eylül'ün yaşadıklarına tanık olacağınız bu öykü sizi belki gençlik yıllarınıza geri götürecek. O hisleri bir albümün sararmış fotoğraflarında bulabilirsiniz. Belki geçtiğiniz o
2024 59. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2024 14:49
MÜHÜR YAZAR: LEYLA İST. ÖZDEMİR YAYINEVİ: DLS YAYINLARI SAYFA SAYISI: 117 PUANIM: 10/10 Merhabalar... Bugün #mühür ile geldim. Kitabı elime almam ile bitirmem bir oldu aşırı sürükleyici bir kitaptı. Beni içine çekmesinin bir diğer sebebi karakterinde muhasebeci olması oldu galiba. Bir çok yerinde kızdım, ağladım, karakterler ile güldü eğlendim. Tüm duygular muhteşem şekilde okura geçiyor. Gelelim konusuna; Arzu ve Eylül, yetimhanede birlikte büyümüş, aynı ofiste çalışıp, aynı evi paylaşan iki yakın arkadaşlardır. Arzu'nun Mehmet ile muhteşem giden uzun bir ilişkisi vardır. Arzu'nun bu aşık hallerine Eylül hayranlıkla şaşırır gerçekten aşk böyle mükemmel bişey mi diye ve bir yerlerde kendisine de bunları yaşatacak birisinin olduğunu düşünür. Ve beklemediği bir an da Mehmet'in Arzu'ya evlenme teklifi yapacağını ve kendisine yardım etmesini istediğini öğrenir. Bu durum Eylül'ü hem mutlu eder hem de duygulandırır. El birliği ile muhteşem bir gece hazırlarlar ve muhteşem bir evlilik teklifi alır Arzu. Tabi ki ortamda bir çok arkadaşları da vardır, özellikle Mert ilgisi Eylül'ün üstündedir. Ertesi sabah Eylül'ü beklemediği bir sürpriz karşılar. 4 kişilik 2 günlük bir tatil. Tahmin edin bakalım kim bu 4 kişi :D evet evet tabi ki de Eylül, Arzu, Mehmet ve Mert. Eylül bu durumdan rahatsız olur ve gitmek istemez fakat Arzu uzun ısrarlar sonucu ikna eder ve yola çıkarlar. Eylül ve Mert bir araçla, Arzu ve Mehmet bir araç ile yola çıkarlar.Eylül Mert'in ilgisinin farkındadır ama bunu belli etmemeye çalışır bu duru ise Mert'i hem üzer hem sinirlendirir. Bunu dönüş yolunda Eylül ile konuşularken beklenmedik ve çok kötü bir olay yaşarlar. Sizce ne yaşadılar? Eylül'ü bir yerle bekleyen aşk bulacak mı? Eylül Mert'e şans verecek mi?
2024 54. kitabı
Hangisine kızacağımı bilemedim. Eylül 'e mi Mert'e mi yoksa Mehmet'e mi? Hangisi daha suçlu inan ona bile karar veremedim. Aşkın onlara getireceği, sürekli kanayan yaradan başka ne oldu ki? Doğru çizgide dürüstçe yürüyen neden acı çeksin? Bu üçgenden doğan ateş kıvılcımları yaktı yürekleri. En çok da kimi mi? Ah! İşte ona siz karar verin? Eylül, sevinçten haykırmaktır. Eylül, hüzün ile umuttur. Eylül, kendinle hesaplaşma, hatalardan dolayı pişman olma ve özür dilemektir. Hele ki eylül rüzgarı, eylül rüzgarı ne derse o olur, yaprak döker, kalp yorulur. Eylülde sevmek Eylül 'e kazandırdı mı kaybettirdi mi demeye dilim varmazken; sevdiği gözler ona ait değil bir başkasına mühürlü kalarak, imkânsıza imza atıldığının, imzasını atabilirim. Yazarın ilk kitabı, ilk aşkı, ilk sevdası eylülün umuduyla buluşturması gönüllere taht kurdu. Gönülleri fethederken çok hızlı geçiş mi yaşandı acaba diye de düşündürtmedi değil. Hayallerinin peşinde gitmek başarıya gitmek demektir. Heyecanını, mutluluğunu kelimelerin güzelliğinde nakş etmiş. Güzel yazmasıyla kalpleri kıpır kıpır ediyor.  Kendiliğinden sayfalar akıp gidiyor akıcı olma özelliğinden kaynaklı. İkinci kitabı için randevu vermesi şimdiden merak ettirmedi. #biralıntı "Aslında geneldede öyle değil midir? Bir işe bile bin türlü heveslerle başlayıp çoğu kez zorluklarla karşılaşmaz mısınız? Kıpır kıpır başlanan bütün aşklar ya da bütün işlerimiz hep yarım kalmak zorunda olmaz mı? Eğer şans bizden yana olmazsa bütün hevesler, bütün hikâyeler bütün kalp kırıklıkları bizleri bulmaz mı? Cümlelerle bile anlatamayacak kadar çok seversin, çok uğraş verirsin; belki unutmak için belki unutmak istememek için. Mesela ona baktığındaki gülüşünü unutamaz insan ya da belki bir sözünü ayrılmış olsanız bile hatırlarsınız. Mehmet'in bana ömrüm