2024 45. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2024 23:49
Doğduğundan beri ağalığa hazırlanan Berhan annesi ve babası ne isterse hep tamam demiş ve sözlerinden dışarıya çıkmamıştır. Bir gün konağa gelen Mevsim ile her şey değişmiştir. Kızın güzelliğine kapılıp giden Berhan yıllarca içinde büyüttüğü sevgisini Mevsim ile de tanışmıştır. Bir yandan da ailesinin istekleri doğrultusunda yaşamaya devam etmektedir. Günden güne aşkı büyüyen Berhan karşılığını da alınca durdurulamaz duyguların esiri olmuştur. Yaşadığı coğrafyanın kurallarını bilmesine rağmen hayatında bir kere istediğinin olacağını düşünür fakat yanıldığını çok acı şekilde anlayacaktır. Yıllar geçmiş Berhan yaşlanmıştır ve bir gün hastaneye kaldırılır. Yoğun bakımda yatan adamın geçmişinden gelen kişiyle hesaplaşması çetrefilli olacaktır... Kitaba beklentisiz ve konusunu okumadan başladım ama bu kadar üzülüp, ağlayacağımı düşünemedim... Geçmiş ve şimdiki zaman şeklinde okuduğumuz bu kitapta geçmiş beni çok yaraladı. Cihan karakteri de şimdiki zamanda yara alan ve kalp acıtan bir karakterdi. Okurken iki karaktere çok yandım. İkisinin de günahı yoktu fakat herkes kendi günahlarını bu iki kişiye yüklemiş ve bunu okumak çok üzdü. Berhan karakterine asla üzülmedim. Bu günahta onun suçu büyüktü. Yazarın kalemi ile yeni tanıştım ve keşke daha önce tanışsaydım diye düşündüm. Dram okuyup biraz ağlamak isterseniz asla pişman olmazsınız
Edebiyat & Roman
EmanetFatma Erdek · Ephesus Yayınları · 2017335 okunma