Come stai?
2024 38. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2024 00:25
Serinin adı Napoli Romanları diye geçiyor ve okurken gözünüzün önünden; camlarında çamaşırlar asılı, dar ve nispeten güvensiz hissettiren sokaklarıyla Napoli geçiyor. Sanırsın Monica Belluci filmi! 2 arkadaşın sevgi, nefret, bağlılık, bağımlılık, rekabetçi ilişkisi üzerinden bir milyon tane karakterin konuya dahil olduğu bir roman. Başlarda “o kimdi, bu kimdi?” diye bir kafalar karışıyor, en başta karakter listesi var oraya dönüp bakma ihtiyacı duyuyorsunuz ama valla okudukça ona da alıştım. Karakter gelişimi desen var, karakter gerilemesi desen o da var! (Lila beni kararlarıyla çok üzdü) sosyo kültürel çözümlemeler desen var, entrikanın bini cirit atıyor diyeyim size. Ortalara doğru konular kısır döngüye girdi gibi hissettim ama sonra yön değiştirdi, muhtemelen Lina ve Lenu’nun hikayesinin sonuna olan merakımdan kalan 3 kitabı da okuyacağım. 10 üzerinden 8 veriyorum.️️️️️️️️ Arrivederci, ciaooo #elenaferrante #benimolağanüstüakıllıarkadaşım #napoliromanları #everestyayınları #okudumbitti #kitaptavsiyesi
Benim Olağanüstü Akıllı ArkadaşımElena Ferrante · Everest Yayınları · 20153,505 okunma