···Okunma: 29 Eylül 2024 21:33 Eser 5 bölümden oluşuyor.
Yüzbaşı Maksim Maksimıç kendisine ilginç gelen Peçorin’in hikayesini yolculuk ettiği meraklı adama anlatıyor. Peçorin’in Maksim Maksimıç ile görev yapması ve yaşadıklarını bir yolcu ile karşılaşması ve yolcunun hikayelere meraklı olması Maksim Maksimıç anlatmayı sevmesi. Maksim’in bir handa Peçorin ile denk gelmesi ve Peçorin’in ona beklendiği gibi sıcak davranmaması, defterlerini vermek istemesi ve Peçorin’in istememesi üzerine meraklı günlük tutan yolcunun alması… Hikaye burada başlıyor esas. Zamanımızın bir kahramanı “PEÇORİN”
Bu bölümlerin oluşması ve hikaye Peçorin karakterinin nasıl biri olduğunu, Zamanımızın kahramanı
kuşağımızın gittikçe artan kötülüklerinden yaratılmış bir portredir. Peçorin; çelişkili duyguları ve içsel çatışmalarıyla karmaşık bir anti-kahramandır.
Kadınlar hakkında ki düşünceleri??? Kadınlar Peçorin’in fikirlerini okuduklarında ondan nefret edecekler. Ama çağımızda zaten devamlı bu karakterlerle birlikteler zaten. Karakter yerine kendi karşılaştıkları erkekleri koyabilirler.
“Birbirimizi tanıdığımız günden bu yana acıdan başka bir şey vermedin bana . “. Vera
“Belkide onun için seviyordun beni : Sevinçler unutulur , ama üzüntüler asla …”
Sayfa 143. Peçorin
Hayatı sorgulaması amaçsız yaşaması, hiçliğe düşmesi ve kararsızlıkları, korkuları ile yüzleşmesi ve kader ve irade sorgulamalarıylada karakteri oluşturan yazara şükranlar sunuyorum. Müthiş bir eser.
“Geçmişimi düşünüyorum ve ister istemez soruyorum kendime: Ne için yaşadım ben? Ne amaçla geldim bu dünyaya?”
Sayfa 194 Peçorin