·288 syf.····Okunma: 29 Eylül 2022 00:00 Sadece bir bilim kurgu derlemesi değil, aynı zamanda dilin bir insanın dünya algısını nasıl değiştirdiğini ve zamanın doğrusal olmayan bir biçimde nasıl yaşanabileceğini sorguluyor. Okurken "ben de zamanın kontrolünü kaybedebilir miyim?" diye düşünmeden edemiyorsunuz.
Birçok farklı öyküyü barındıran bu kitapta aynı zamanda çok farklı konulara değiniliyor. Mesela cehennem temalı öyküsünde, Tanrı’nın varlığına dair ciddi bir eleştiri var, ancak bu eleştiriyi o kadar ince bir şekilde işliyor ki, farkına bile varamıyorsunuz. İnsanın Tanrı’ya, hayatın anlamına ve ölümün doğasına dair kafa karıştırıcı, hatta bazen rahatsız edici sorulara boğuluyor.
Biraz ağır bir kitap olduğu söylenebilir, ama işte bir yandan da tam olarak insanın zihnini çalıştıran, sorgulatan bir eser. Kitap hem bir okur olarak sizi içine çekiyor, hem de bir düşünür olarak zorlayıp "gerçek nedir?" sorusunu sorduruyor. Gerçekten basit bir okuma değil, ama derinlemesine bir düşünce yolculuğu isteyenler için oldukça kıymetli bir eser.